Görüş Bildir

Güpegündüz hırsızlık!

Gaziantep’te 6 kişilik hırsızlık çetesinin gerçekleştirdiği soygunlar, polis kamerasına takıldı.

Güpegündüz hırsızlık!

36 ayrı hırsızlık olayına karışan ve 4 aylık takip sonucu da yakalanan zanllarıın, polis kamerasına takılan görüntüleri şaşırttı. Görüntülerde, önceden keşif yaptığı ev ve apartmanların garajlarındaki malzemeleri çalan hırsızların, buzdolabı gibi büyük ürünleri dahi, getirdikleri iki tekerlekli el arabasıyla taşıyıp, başka noktada bulunan arkadaşlarına ulaştırdığı görülüyor.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, özellikle Şehitkâmil ilçe sınırları içerisinde bir çok hırsızlık olayına karışan çeteyi takibe aldı. Çektiği görüntülerle de yapılan hırsızlık olaylarını görüntüye alarak belgeleyen polis, düzenlediği operasyonla çete lideri Erkan Ç. (40) başta olmak üzere, Hasan E. (30), Mehmet S. (30), Hamit K. (25), Mehmet K. (25) ve Uğur Ömer S. (30) isimli zanlıları yakaladı.

Özellikle Sarıgüllük, Güvenevler ve Atatürk mahallesi civarında daha yoğun hırsızlık yaptıkları öğrenen zanlıların, ev ve apartmanların garajlarındaki malzemeleri kendilerine hedef olarak seçtiği öğrenildi. İlk olarak hırsızlık yapacakları bölgede ön keşif yapan ve sonra da kapı göbeklerini kırarak, garajlardaki malzemeleri boşaltan hırsızların, bu çalışmaları polis kamerasına da yansıdı. Görüntülerde, soğukkanlı tavırlarıyla dikkat çeken zanlıların her birinin farklı yerde durduğu görülüyor. Gündüz saatlerinde bir evin garajından buzdolabını iki tekerlekli el arabasıyla kaçıran zanlılar, malzemeyi başka bir yerde bulunan arkadaşlarına ulaştırıyor.

Öte yandan, zanlıların evlerinde yapılan aramalarda, 18 kilogramlık zeytinyağı, bir adet buzdolabı, çok sayıda ev eşyası, mutfak aleti ve şarap şişeleri ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelerin maddi değerinin yaklaşık 70 bin lira civarında olduğu bildirildi. Zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi