Habur açıldı! Nusaybin Nusaybin olalı böyle kalabalık görmedi

Güvenlik gerekçesiyle geçici olarak kapatıldıktan sonra 5 Ocak'ta açılan Habur Sınır Kapısı'ndan nihai 6 günde Türkiye'ye giriş yapan vasıta sayısı 826'ya, çıkış yapan vasıta sayısı da bin 99'a ulaştı

Habur açıldı! Nusaybin Nusaybin olalı böyle kalabalık görmedi

Güvenlik gerekçesiyle geçici olarak kapatıldıktan sonra 5 Ocak'ta açılan Habur Sınır Kapısı'ndan nihai 6 günde Türkiye'ye giriş yapan vasıta sayısı 826'ya, çıkış yapan vasıta sayısı da bin 99'a ulaştı.

KONTROLLÜ GEÇİŞ SAĞLANIYOR

Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarında bulunan ve emniyet gerekçesiyle 14 Aralık'tan itibaren geçici olarak kapatılan Habur Sınır Kapısı'ndan 5 Ocak'ta hem Irak'a hem de Türkiye'ye vasıta geçişine başlandı. TIRların emniyet güçlerince alınan önlemler eşliğinde konvoy halinde kontrollü şekilde geçişleri etraf yolundan sağlanırken, bu süreçte Habur Sınır Kapısı'ndan geçiş yapan vasıta sayısı da her geçen gün arttı.

5 GÜNDE 826 ARAÇ TÜRKİYE'YE GİRİŞ YAPTI

5 Ocak'ta 50 vasıtanın Türkiye'ye giriş, 71 vasıtanın da çıkış yaptığı Habur Sınır Kapısı'ndan dün Türkiye'ye 374 vasıtanın geçişi, 213 vasıtanın da çıkışı sağlandı. Habur'dan 5-10 Ocak tarihleri arasında 826 vasıta Türkiye'ye giriş yaptı, bin 99 vasıta da vatan dışına çıktı.

NUSAYBİN'DE ARAÇ YOĞUNLUĞU YAŞANIYOR

Bu arada, Habur Sınır Kapısı yönüne giden araçların geçişinin sağlandığı etraf yolunun Nusaybin ilçesi mevkisinde vakit zaman vasıta yoğunluğu gözleniyor. Güvenlik gerekçesiyle geçici olarak kapatılan Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'a vasıta geçişlerine 5 Ocak'ta izin verilmiş, aynı gün Irak'tan da Türkiye'ye geçişler başlamıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz