Habur Sınır Kapısı'nda Türk TIR'ları bekletiliyor!

Şırnak'taki çatışmalar sebebiyle Habur Sınır Kapısı'nın kapatılmasının ardından Irak tarafında 10 bin TIR şoförü Türkiye'ye gelmek için bekliyor

Habur Sınır Kapısı'nda Türk TIR'ları bekletiliyor!

Şırnak'taki çatışmalar sebebiyle Habur Sınır Kapısı'nın kapatılmasının ardından Irak tarafında 10 bin TIR şoförü Türkiye'ye gelmek için bekliyor.

11 Aralık'tan bu yana Habur Sınır Kapısı'nın kapalı olması nedeniyle Türkiye'ye gelmek için bekleyen TIR sayısı 10'bine ulaştı. Hataylı TIR şoförlerinin de bulunduğu bölgede yaşam şartlarının ağır oluşundan yakınan Türk TIR şoförleri, bir an önce evlerine dönme istediklerini belirtti.

Reyhanlılı TIR şoförü İbrahim Şanverdi ise yaşam şartlarının zorluklarından söz ederek, araçlarında bulunan yiyeceklerinin tükendiğini, bölgede sebze ve meyve fiyatlarının da yükseldiğini ifade etti.

Öte yandan, Kırıkhanlı olan TIR şoförü Mustafa Kuşkonmaz, günlerdir Zaho bölgesinde TIR parklarında, gümrük sahasında ve çeşitli yerlerde kuyrukta beklediklerini yaklaşık 40 km uzunluğunda araç kuyruğu meydana geldiğini söyledi. Kuşkonmaz, "Araçlarımızdaki yiyecek kalmadı. Ayrıca, borçlu ve taksit ödüyoruz. Burada durumumuz iyi değil, perişan olduk" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz