Görüş Bildir

Hacı Adaylarına sigarayı bırakma semineri

Yeşilay Cemiyeti Diyarbakır Şubesi’nce, kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına yönelik sigaranın zararları ve kutsal beldelerde sigarayı bırakma semineri verdi.

Hacı Adaylarına sigarayı bırakma semineri

Hacı adaylarına seminer veren Yeşilay Cemiyeti Diyarbakır Şubesi Başkanı Yahya Öger, Bu çalışmanın Türkiye'ye örnek olması gerektiğini belirterek, tütünü terk etmenin sağlıklı bir yaşam için ilk adım olduğunu söyledi.

Yeşilay Cemiyeti ve Diyarbakır İl Müftülüğü arasında yapılan protokol çerçevesinde Diyarbakır'dan hacca gidecek olan 670 hacı adayına sigaranın zararları ve kutsal beldelerde sigarayı bırakma ile ilgili seminer verildi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda başlayan 4 gün sürecek seminerde Yeşilay Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkanı Yahya Öger sunum yaptı. Seminerde, Kutsal beldelerde kötü bağımlılıklardan ve kötü ahlaktan vazgeçmenin önemi ve bu ahlakın ve bağımlılığın başını çeken sigara ve tütün bağımlılığının terk edilmesi üzerinde duruldu.

HACI ADAYLARINA

Hacı adaylarına yapılan alanında bir ilk olan bu çalışmanın Türkiye'ye örnek olması gerektiği ifade eden Yeşilay Cemiyeti Şube Başkanı Yahya Öger, tütünü terk etmek sağlık bir yaşam için ilk adım olduğu vurgulandı

Öger, tütün bağımlılığının zararlarını, tütün bağımlılığının çevreye verdiği tahribatı ve Pasif içicilik üzerine var olan zararları anlattıktan sonra Hacı adaylarının kutsal beldelerde bu tür bağımlılıklardan uzak durması için bu büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Bu fırsatın Hac farizası bittikten sonra da devam etmesi gerekliliği üzerinde duran Öger, Hac’dan getirilmesi gereken Zemzem hurma ve hediyelik eşyalarla beraber aynı zamanda var olan Kötü alışkanlıkların terk edilerek, yeni ve sağlıklı bir yaşama adım atılması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi