Hakan Ural, Mehmet Ali Aydınlar'a hakaretten ifade verdi

Oyuncu Hakan Ural, eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ail Aydınlar’a mail yoluyla hakaret ve tehdit ettiği gerekçesiyle ifade verdi. Asayiş Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği’ne getirilen Ural, yaklaşık 2 saat buradaki işlemlerinin ardından polis nezaretinde şubeden ayrıldı.

Hakan Ural, Mehmet Ali Aydınlar'a hakaretten ifade verdi

Mehmet Ali Aydınlar'ın avukatı tarafından İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na geçtiğimiz ay verilen şikayet dilekçesinde, elektronik posta ve sosyal paylaşım hesaplarına gönderilen yazılarda Aydınlar'ın "Fenerbahçe haini" olmakla suçlandığı ve tehdit edildiği belirtilerek, yazıları yazan şahısların bulunması için gereğinin yapılmasını istendi.

Savcılık talimatıyla hareket geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları 3 aylık bir takibin ardından tehdit ve hakaret içerikli postaların bir tanesinin Hakan Ural'a ait adresten atıldığını tespit etti. Savcılığa sunulan tespitin ardından yine savcılık talimatıyla geçtiğimiz ay ifadeye çağrılan Ural çağrıya cevap vermeyince polis nezaretinde emniyete getirildi.

Polis eşiliğinde Aşayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek ifadesi alınan Ural verdiği ifadede suçunu itiraf edip elektronik postayı attığını kabul ederken, postayı yazma gerekçesini ise Aydınlar'ın Fenerbahçe'ye verdiği zarar olarak açıkladı.

Hakan Ural, ifadesinin ardından polislerle birlikte emniyetten ayrıldı. Ural, "Ne için geldiniz?" sorusuna, "Arkadaşlar aydınlatır." cevabı verdi. Gözaltına alınmadığı söylenen Ural'ın polis nezaretinde emniyete getirilmesi ve yine polis aracıyla emniyetten ayrılması dikkat çekti.

Kaynak: Diyarbakır Söz