Görüş Bildir

'Hakimin kararını değiştiren' zabıt katibi için adli süreç başladı

Antalya Adliyesinde, UYAP şifresini öğrendiği hakimin imzasını kullanarak bir hükümlünün cezasını indirerek salıverilmesini sağladığı iddiasıyla hakkında dava açılan zabit katibinin yargılanmasına başlandı

'Hakimin kararını değiştiren' zabıt katibi için adli süreç başladı

Antalya Adliyesinde, UYAP şifresini öğrendiği hakimin imzasını kullanarak bir hükümlünün cezasını indirerek salıverilmesini sağladığı iddiasıyla hakkında dava açılan zabit katibinin yargılanmasına başlandı

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Serkan D, zabıt katibiTunç I. ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada dinlenilen Tunç I, 23 yıldır zabıt katipliği yaptığını ve 5 yıldır da Antalya Adliyesi 9. Asliye Ceza Mahkemesinde görev aldığını söyledi.

Görev yaptığı mahkemede İbrahim D'nin, kendisinden oğlu Serkan D. hakkında bir dava açıldığını ve bunun hangi mahkeme olduğunu öğrenmesini istendiğini aktardı.

Davanın görev yaptığı mahkemede olduğunu öğrendiğini belirten Tunç I, "Vergi Usul Kanunu'na muhalefetten yargılandığını yaptığım araştırmalar sonucundan öğrendim. İbrahim D. de bana 'O mahkemede hakim Kemal Bey var, ben de yargılandım ve beraat ettim' şeklinde sözler sarf etti" dedi.

Duruşmalarda hazırladıkları kararları bilgisayarda word dosyası haline getirdiklerini, karar çıktığında hükmü yapıştırdıklarını, karar çıkmadığında ise hükmün orada kaldığını ifade eden Tunç I, şu görüşleri savundu:

"Daha önce attığımız hükümle gerekçeli kararı yazdığımız hükmün aynı olmadığını fark edip bunu hakim Kemal Bey'e sorduğumda, 'Sen hesap mı soruyorsun bana' diye terslemişti. Ben de Serkan D'nin kararının değiştiğini görmeme rağmen Kemal Bey'e herhangi bir şey söylemedim. Gerekçeli kararı hakim beyle ben yazdım. Bunu ya duruşma salonunda ya hakim beyin odasında ya da hakim beyin bilgisayarında yazmışımdır. Daha sonra söz konusu isnatlar ortaya çıktı. Benim hiçbir şekilde Serkan D'ye ait mahkumiyet hükmünü ve tutanak değiştirme, sahtecilik yapma, bu nedenle para almam söz konusu değildir. Yani iftira suçunu kabul etmiyorum."

Duruşmada tanık olarak dinlenilen İbrahim D. ise oğlu Serkan D'nin Tunç I'ya kararı değiştirmesi için para vermesinin söz konusu olmadığını anlattı.

Tanık İsmail Ozan da hem İbrahim D. hem de Tunç I'yı tanıdığını belirterek, Tunç I'nın gerekçeli kararı 30 bin lira karşılığında değiştirebileceğini söylediğini, sanık Serkan D'nin de elden ve havale yoluyla değişik zamanlarda Tunç I'ya para verdiği öne sürdü.

- Olay geçmişi

Antalya'da adliyede görevli zabıt katibi Tunç I'nın, UYAP şifresini öğrendiği Asliye Ceza Mahkemesi hakiminin elektronik imzasını kullanarak Serkan D'nin aldığı ceza miktarında indirim yaptığı ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vererek hükümlünün salıverilmesini sağladığı iddia edilmişti.

Menfaat karşılığı resmi belgede sahtecilik yaptığı iddiasıyla hakkında soruşturma açılan Tunç I, Cumhuriyet Başsavcılığına teslim olduktan sonra sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir