Halk sokak köpeklerinden rahatsız: Sokakta yürüyemiyoruz

Başıboş köpeklerinin toplu halde cadde ve sokaklarda dolaşması vatandaşların endişesine neden oluyor.

Halk sokak köpeklerinden rahatsız: Sokakta yürüyemiyoruz

Son dönemlerde başıboş dolaşan sokak köpeklerinin saldırılarındaki artış ve ölümle sonuçlanan olaylar vatandaşı sokağa çıkmakta korkar hale getirirken, barınakların artırılması ve güvenliklerinin sağlanması istendi. Soruna çözüm istenirken, sokak hayvanlarının sokakta değil, bakım evlerinde bulunmaları gerektiğini söyleyerek, yetkililere seslendi.

"SOKAK KÖPEKLERİ BELEDİYENİN BÜYÜK BİR AYIBIDIR"

Belediyenin sokak köpeklerini barınaklara yerleştirmesi gerektiğini ifade eden Halil Bahçe, "Sokak köpekleri bir yandan iyidir; evimizi ve bahçemizi koruyor. Atık yemeklerimizi yiyorlar, bu sayede yemeklerimiz çöpe gitmiyor. Ancak sokak köpeklerinin bu hali belediyenin büyük bir ayıbıdır. Belediyemiz köpekleri barınaklara götürseydi, sahada köpek kalmazdı. Hayvanlar dışarda aç bir şekilde ölümle yüzleşiyor. Belediye hayvanlara güzel ve temiz bir barınak yapmalıdır. Orada bakımlarını ve aşılarını yapmalıdır. Kuduz bir köpek dışarıda birini ısırdığında hastalık oluşacaktır." dedi.

"HALK OLARAK BUNDAN ŞİKÂYETÇİYİZ"

Sokak köpeklerinin şehrin her tarafında olduğunu söyleyen İbrahim Halil Uflaz, "Özellikle bu sene sokak köpekleri hakkında iyi şeyler düşünmüyoruz. Şanlıurfa'nın hemen hemen her yerinde köpek görüyoruz. Eskiden mahallede sadece bir köpek görürdük, şu anda neredeyse her bir yerde 5-6 tane köpek var. Gece vakti kadın veya çocuk sokak köpekleri yüzünden sokakta yürüyemiyor. Böyle bir sıkıntının yaşanmamasını istiyoruz. Hayvanlar aç kalıyor. Halk olarak bundan şikâyetçiyiz. Barınaklar yetersizdir. Eyyübiye ilçesinde bir barınak vardı, onu da kapattılar. Yetkililerin bu soruna el atmasını istiyoruz. Sokak köpekleri adeta kurt gibi olmuş, aç olunca hepsi vahşileşiyor." şeklinde konuştu.

"SOKAK KÖPEKLERİ İNSANLARI ÇOK RAHATSIZ EDİYOR"

Barınak sayısının yetersiz olduğunu vurgulayan Mehmet Çerkez, "Sokak köpeklerinden çok rahatsız oluyoruz. Sokak köpekleri insanları çok rahatsız ediyor. Sebze halinde çalışıyorum, gece saat 4'te evden dışarı çıkıyorum. Kapının önünde hangi köpek tarafından saldırıya uğrayacağımı bilmiyorum. Kapıdan çıktığım zaman 6-7 tane köpek, mahalle başlarında bekliyor. Barınakları kapattılar, köpekleri salıverdiler. Evden dışarı çıkmaya korkuyoruz. Ailem dışarı çıkmaya korkuyor. Muhtarlığa defalarca gittim ama bir sonuç alamadım. Belediyenin barınak açması gerekiyor. Sokak köpeklerinin koruma altına alınması lazım. Sokak köpeklerinin barınakta tutulmaları gerekiyor." diye konuştu.

"BARINAK YAPILMASI GEREKİYOR"

Sokak köpeklerinin çocuklara saldırdığını ifade eden Sümeyye Aslan, "Belediyenin sokak köpeklerini toplaması gerekiyor. Sokak köpekleri insanlara zarar veriyor. Belediyenin tek tek her sokakta köpekleri toplaması gerekiyor. Barınak yapılması gerekiyor. Sokak köpekleri bazen çocukları ısırabiliyor. Barınakların artırılması gerekiyor." dedi.

"SOKAK KÖPEKLERİ BUGÜNLERDE HALKA SALDIRIYOR"

Son günlerde sokak köpeklerinin saldırılarının artığına dikkat çeken İlyas Alkan, "Sokak köpekleri bugünlerde halka saldırıyor. Çöpleri karıştırıyorlar, parçalıyorlar. İnsanlara da saldırıyorlar. Barınaklar yetersizdir. Devlet, sokak köpeklerini toplamıyor. Sokak köpeklerinin toplatılması ve barınaklara yerleştirilmesi gerekiyor. Sokak köpeklerinin saldırıları artmış durumda. Bir defa kardeşimi köpek ısırmıştı. Köpek kuduz çıktı. Sokak köpekleri çok büyük bir tehdit oluşturuyor. Sokak köpekleri aç kaldığında gözü hiçbir şeyi görmüyor." ifadelerine yer verdi.

"BÜYÜK KÖPEKLERDEN KORKUYORUM"

Arın Atmaca ise, "Sokak köpeklerine fazla yaklaşmayın, ısırabiliyor. Köpekler bazen pireli olabiliyor. Sokak köpeklerini bazen görüyorum. Sokak köpeklerini görünce bir şey yapmadan sakince oradan geçiyorum. Büyük köpeklerden korkuyorum." diye konuştu. 

Kaynak: Diyarbakır Söz