Hasankeyf'e Turist Akını Başladı

Hasankeyf turizm sezonuna hızlı başladı. Batman'ın antik ilçesi Hasankeyf'e havaların ısınmasıyla birlikte binlerce kişi akın etmeye başladı.

Hasankeyf'e Turist Akını Başladı

Hasankeyf'i bu sene yaklaşık bir milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret etmesi bekleniyor.

Bu yıldan Umutlu olduklarını söyleyen Hasankeyfli turizmciler, kaya düşme olayının ardından ziyaretlerde risk oluşturan orta kapının onarıldığını, Kültür ve Turizm Bakanlığı denetiminde yürütülen çalışmaların sonrasında sensörler takılarak ziyaretçi geçişine uygun hale getirildiğini belirtti.

TURİST AKINI YAŞANIYOR

Hasankeyf yaklaşık bir sene önce kale kapısında kaya düşmesi sonrası ziyaretçilere kapatılmıştı. Şu an o tehlikenin ortadan kalktığı bildirildi. Müze müdürlüğü seyahat güzergahı düzenleyip turnike koydu. Gelen ziyaretçiler ücret karşılığı görevliler nezaretinde kaleye çıkıyor.

Daha önce kale ve ören yerlerinin gelişi güzel ziyaret edildiğini belirten Hasankeyfli turizmciler, ziyaretçilerin artık kaleyi, kontrollü geçiş usulü ile gönüllü gençler arasında eğitime tabi tutulan ve başarılı olan kılavuzlar eşliğinde, gruplar halinde gezdiğini belirtti. Turizmciler, "Havaların ısınmasıyla turist akını başladı. Bu yıl çok umutluyuz, yaklaşık bir milyon yerli ve yabancı turist bekliyoruz." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz