Görüş Bildir

Havada gerginlik

Sarhoş olduğu belirlenen, kabin memuruna yumruk ve tekme atan yolcunun Endonezya'daki bir hava yolu şirketinde pilotluk yaptığı belirlendi

Havada gerginlik

Türk Hava Yollarının (THY) İstanbul-Jakarta seferini yapan tarifeli uçağı, olay çıkaran bir yolcunun kendisini uyaran kabin memuruna saldırması nedeniyle Endonezya'nın Medan kentine acil iniş yapmak zorunda kaldı.

Edinilen bilgiye göre, THY'nin "TK 56" sefer sayılı "Boeing 777-300" tipi uçağı, dün İstanbul'dan Endonezya'nın başkenti Jakarta'ya gitmek üzere 2'si bebek toplam 336 yolcusuyla hareket etti.

Sefer sırasında Endonezyalı bir yolcu, davranışlarıyla uçaktakileri rahatsız etti. Yolcuların durumu haber vermesi üzerine kabin ekibi alkollü olduğu öğrenilen ve sorun çıkarmayı sürdüren yolcuyu uyardı.

Bunun üzerine uçuş ekibine saldıran yolcunun parmağını ısırdığı kabin memuruna da yumruk ve tekme atması nedeniyle pilotlar acil iniş kararı aldı.

Uçak, Endonezya'nın Medan kentindeki Uluslararası Kualanamu Havalimanı'na iniş yaptı. Saldırgan yolcu, polis tarafından gözaltına alındı. İlk müdahalesi meslektaşları tarafından yapılan kabin memurunun tedavisine başkent Jakarta'da devam edileceği öğrenildi.

Uçak, daha sonra diğer yolcularıyla Jakarta'ya hareket etti.

 SALDIRGAN ENDONEZYALI HAVA YOLUNDA PİLOT

Endonezya basınında geniş yer alan haberlerde, uçakta olay çıkaran Muhamad Jhon Jaiz Boudewijn (48) isimli yolcunun Endonezya'da bulunan bir hava yolu şirketinde pilot olarak çalıştığı bilgisine yer verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi