Hayata Bağlandılar

Almanya'dan gelen tam uyumlu ilikle Diyarbakırlı Aslan ailesinin çocukları Umut ile 10 yaşındaki Nazlıcan hayata bağlandılar.

Hayata Bağlandılar

Almanya'da iki gönüllüden alınan kemik iliği, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 8 yaşındaki Umut Arslan ile 9 yaşındaki Sema Yıldızbakan'a nakledildi.

Diyarbakırlı Aslan ailesinin çocukları Umut ile 10 yaşındaki Nazlıcan'a, yüksek ateş ve şiddetli eklem ağrısı şikayetleri ile götürüldüğü Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde Fanconi Aplastik Anemisi (kemik iliği yetmezliği) tanısı konuldu.

Aynı tarihlerde Şanlıurfalı Yıldızbakan ailesi de çocukları Sema ve 11 yaşındaki Sami'yi yüksek ateş ve eklem ağrısı şikayetleriyle aynı hastaneye getirdi. Yıldızbakan ailesinin çocuklarına da aynı hastalık tanısı konuldu.

Her iki ailenin çocuklarının doktorları, bir müddet hastanenin imkanlarıyla 4 çocuğu tedavi etmeye çalıştı. Doktorlar, imkanları daha geniş ve çocuk hastalıklarında tecrübeli bir sağlık kuruluşunda tedavi olmaları için 4 çocuğu Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk etti.

ANTALYA'DA TANIŞTILAR

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne geldikten sonra tanışan iki aile, çocuklarının tedavisi ve ilik naklinin yapılabilmesi için ilik arayışına başladı. Akraba ve Türkiye taramalarından sonuç alamayan aileler, yurt dışı taramaları sonunda müjdeli haberi aldı.

YÜZDE 100 UYUMLU İLİK UMUT'U HAYATA BAĞLADI

Diyarbakır'da çırçır işçisi olarak çalışan baba 34 yaşındaki Haşim Arslan, aile içinden 30 kişi ve Türkiye taramalarından sonuç alınamayınca yurt dışı taramalarına başlandığını belirterek şöyle dedi:

"Almanya'da bulunan yüzde 100 uyumlu ilik 10 gün önce Türkiye'ye getirilerek oğlum Umut'a nakledildi. Hastalığın tedavi süreci zor, annesi Huriye Aslan hastanede Umut'un başında kalıyor. Bir ay sonra ilik naklinin sonuçlarını öğrenebilmemiz için yeni bir test yapılacak. İnşallah olumlu sonuçlar alırız. Kızımız Nazlıcan'ın ilik nakli için girişimlerimizi hızlandırdık."

ACI KADER BULUŞTURDU

36 yaşındaki İlyas Yıldızbakan da acı kaderin Antalya'da iki aileyi bir araya getirdiğini söyledi. Haşim Arslan ile aynı evi paylaştıklarını aktaran Yıldızbakan, şöyle konuştu:

"Henüz 2 yaşındayken yakalandığı hipertansiyon ve kalp hastalığı ile mücadele eden kızım Sema'ya 2 yıl önce teşhis konuldu. Ailede ve Türkiye'de ilik bulunamayınca Almanya'da araştırmalara başlandı. 9 ay önce ilik bulundu. Ancak tedavi süreci nedeniyle bekletildi ve 23 Ağustos günü ilik nakli gerçekleştirildi. Bizim ilik de yüzde 100 uyumlu. Mutluyuz heyecanlıyız. 1 ayın geçmesini ve yapılacak testlerin olumlu çıkmasını bekliyoruz. Oğlum Sami'ye de aynı hastalık nedeniyle aradığımız ilik Türkiye'de bulundu. Sema'nın hastanedeki tedavisi bittikten sonra, oğlum ilik nakli için hastaneye yatacak. İnşallah onun da ilik nakli başarıyla tamamlanacak ve sağlığına kavuşacak."

Kaynak: Diyarbakır Söz