Hayatının ikinci baharında üniversite mezunu oldu

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) 2011 – 2012 Eğitim yılı mezuniyet töreni coşkulu bir şekilde kutlandı.

Hayatının ikinci baharında üniversite mezunu oldu

Törende en çok ilgiyi ise hayatının ikinci baharında üniversite mezunu olan 60 yaşındaki Cevriye Güney gördü. AÜ Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olan Güney, okumanın yaşı olmadığını belirterek bundan sonraki hayatında da eğitime devam edeceğini söyledi. Üç aylık bebeği ile mezuniyet sevinci yaşayan Esra Ökten'de, diplomasını küçük Zeynep ile birlikte aldı.

Anadolu Üniversitesi 2011 – 2012 eğitim yılı Atatürk Stadyumunda düzenlenen törenle kutlandı. Bu sene 5 bine yakın mezun veren Anadolu Üniversitesi mezuniyet töreninde öğretim elemanları, öğrenciler ve velilerin katıldığı törende yaklaşık 30 bin kişi mezuniyet coşkusunu birlikte yaşadı. Törende açılış konuşmasını yapan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, mezun olan öğrencilerin hepsinin Anadolu Üniversitesi ailesine katıldıklarını ve tüm hayatları boyunca üniversitelerini unutmamaları temennisinde bulundu. Anadolu Üniversitesi’nin kurucu olan hocaların hocası Prof. Dr. Orhan Oğuz ise, bir masa sandalye ve bir telefonla başlayan bir kurumun bugün dünyanın sayılı üniversiteleri arasına girmesini görmekten çok memnun olduğunu belirtti. Üniversitenin eski rektörlerinden olan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de, mezun olarak hayata atılan gençlere başarılar diledi. Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir'de yaptığı konuşmasında Türkiye’nin geleceğine ışık tutacak olan mezunların coşkusuna ortak olmaktan dolayı memnun olduğunu dile getirdi.

Mezuniyet töreninde en çok ilgiyi ise hayatının ikinci baharında mezun olan 60 yaşındaki Cevriye Güney gördü. Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olan Güney, 4 torunu ile beraber sınavlara hazırlandı. Mezun olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Güney, “Adana’dan geliyorum. İşletme Fakültesini bitiriyorum. Çok mutluyum. Anadolu Üniversitesine çok teşekkür ediyorum. Bana bu heyecanı, zevki ikinci baharımda yaşattıkları için hocalarıma da teşekkür ediyorum. Sözün bittiği yerdeyim.” ifadelerini kullandı. Güney, diplomasını torunları ile yaşıt olan üniversite arkadaşlarıyla birlikte aldı.

Eğitim Fakültesi İşitme Engelliler Öğretmenliği mezunu olan Esra Ökten de dönem içerisinde doğan 3 aylık bebeği ile mezuniyet sevincini yaşadı. “Tam bölümün ortasında doğdu. Güzel oldu. Kolay bir bebek oldu. Seminerden çıktım doğuma gittim.” diyen Ökten, sınavlardan çıkıp doğuma gittiğini ve hocalarının da desteği ile mezun olduğunu söyledi. Ökten, birinci sınıfta da bir çocuğunun olduğunu ve mezuniyetle birlikte ikinci çocuk ile çifte mutluluk yaşadığını söyledi.

MEMLEKETLERİNDEN BİNLERCE KİLOMETRE UZAKTA MEZUN OLDULAR

Anadolu Üniversitesi’nde eğitim gören Azerbaycan vatandaşı öğrenciler de ülkelerinden kilometrelerce uzakta mezuniyet coşkusun yaşadı. Yaklaşık 50 Azeri öğrenci, ellerinde Azerbaycan ve Türk bayrakları ile mezuniyet turu attı. Vatandaşlardan büyük alkış alan Azeri öğrenciler, Türkiye’ye ve Anadolu Üniversitesine gösterdikleri misafirperverlikten dolayı teşekkür etti. Çok mutlu olduklarını ifade eden öğrenciler, Eskişehir’i ve Anadolu Üniversitesi’ni unutmayacaklarını sözlerine ekledi.

ÖĞRENCİLERDEN BABALAR GÜNÜNE EN GÜZEL HEDİYE

Bugün babalar günü olması nedeniyle yaklaşık 5 bine yakın öğrenci, babalarına en güzel hediye olan mezuniyet diplomalarını hediye etti. Tören yürüyüşünde ellerindeki pankartlarla babalarına mesajlar gönderen öğrenciler, duygu dolu anlar yaşadı. A.Ü İletişim Fakültesi Öğrencisi Rasim Kılıç, bugün aldığı diploma ile babasına en güzel hediyeyi verdiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Kılıç, “Babamın babalar gününü kutluyorum. Ona diplomamı hediye ediyorum. Bana verdiği emeklerden dolayı da kendisine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Mezuniyet coşkusu öğrencilerin kep atma töreni ile devam etti. Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars konseri ile öğrenciler mezuniyetin keyfini yaşadı.

Kaynak: Diyarbakır Söz