Görüş Bildir

HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken cezaevinden çıktı

Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesinin vermiş olduğu tahliye kararıyla birlikte HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken Kocaeli F Tipi Cezaevi'nden çıktı.

HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken cezaevinden çıktı
Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin tahliyesine karar verdiği HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, Kocaeli F Tipi Cezaevi'nden çıktı. İdris Baluken'i cezaevinin önünde HDP'li milletvekilleri ve partililer karşıladı. İdris Baluken seçilmiş siyasetçilerin bir an önce tahliye edilmesi gerektiğini belirtti.
Bugün, Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Kocaeli F Tipi Cezaevi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile katılan İdris Baluken savunmasını yaptı. Mahkeme, İdris Baluken'in tahliyesine karar verdi. İdris Baluken'in tahliyesine karar verilmesinin ardından partililer Kocaeli F Tipi Cezaevi'nin önüne geldi. Partililer cezaevinin yakınında bulunan bir tesisin önünde bekledi. İdris Balukan saat 18.15 sıralarında cezaevinden çıktı. HDP'li milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan, Ağrı Belediye Başkanı DBP'li Sırrı Sakık, HDP Kocaeli eski Milletvekili Ali Haydar Konca ve partililer İdris Baluken'i karşıladı. Ali Haydar Konca, İdris Baluken'e çiçek verdi.
Baluken yaptığı açıklamada, "Bugün benim dışarı çıkmam değil, Selahattin Demirtaş'ın içeride olması haberdir. Bu arkamda gördüğünüz cezaevinde şu anda bir siyasi partinin eş başkanı, milletvekili, belediye başkanları ve seçilmiş siyasetçileri var. Bir genel merkez binasından daha fazla siyasetçimiz cezaevinde bulunuyorsa bu Türkiye demokrasisi açısından hangi noktada olduğumuzu gösteriyor. İçeride gazeteciler var, sanatçılar var, hasta tutsaklar var. Bu ayıp devam ettiği sürece biz bu şekilde ki tahliyelerle sevinecek bir ruh halini bile inanın yaşamakta zorlanıyoruz. Her şeyden önce bu partinin eş başkanlarının, vekillerinin, seçilmiş siyasetçilerinin de bir an önce tahliye edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü içerisinde bulunduğumuz referandum sürecinin meşrutiyeti bile aksi takdirde tartışmalı bir duruma gelecektir. Bu husus çok nettir. Selehattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve vekillerimiz içeride olduğu sürece bu referandumun meşrutiyeti bile ileriki süreçte ciddi şekilde tartışılır. O nedenle umarım bir an önce bu ayıptan vazgeçilir" dedi.
Baluken konuşmasının ardından partililerle birlikte cezaevinin önünden ayrıldı.
 

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi