Görüş Bildir

HDP önündeki eylemde 419'uncu gün

Diyarbakır'da PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 152 ailenin HDP il binası önündeki oturma eylemi, 420'inci günde de sürüyor.

HDP önündeki eylemde 419'uncu gün

Kentte 2 yıl önce 16 yaşındayken, kaçırılan oğlu Mustafa için oturma eylemine devam eden kanser hastası Ayşegül Biçer, "Güneydoğu PKK'ya başkaldırdı. Gelin birlik ve beraberlik içinde evlatlarımız için mücadele edelim" dedi.

'GÜNEYDOĞU PKK'YA BAŞKALDIRDI'

Diyarbakır'da 2 yıl önce kaçırılan oğlu Mustafa için eşi Rauf ile HDP İl Başkanlığı binası önünde evlat nöbetini sürdüren Ayşegül Biçer, Güneydoğu'nun terör örgütü PKK'ya başkaldırdığını söyledi. Biçer, "Evladımı terörün pençesine kaptırdım. Bu sebeple mücadele ediyorum. Bize soruyorlar neden HDP önü. Biz diyoruz, çocuklarımızı kaybettiğimiz yerde arıyoruz. Oturmamız gereken yer burası. Belki birçok anne ve baba korkuyor. Güneydoğu PKK'ya başkaldırdı. Gelin birlik ve beraberlik içinde evlatlarımız için mücadele edelim. Onlar bizi ezmesin artık biz onları ezip gömelim PKK'yı. Sözde Kürtlerin temsilcisiler Meclis'te bizi savunuyorlar. Bize en büyük zulmü bugüne kadar PKK ve uzantısı HDP yaptı. Gönlümüzden çocukları koparıp dağa gönderdi ölüme. Bugün bu mücadele burada devam edecek. Daha ileri saflara gür bir sesle katılımlar her geçen gün çoğalıyor. 19 evladımızı kurtardık. Bir asır bile sürse bu mücadele devam edecek" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi