Görüş Bildir

Hemşire darp edildi!

Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli hemşirenin hasta yakını tarafından darp edildiği iddia edildi

Hemşire darp edildi!

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli hemşirenin, hasta yakını tarafından darp edildiği iddia edildi.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin dahiliye servisinde görevli hemşire Kübra Bayraktutan, serum taktığı şeker hastası M.E. ile tartıştı. Hasta yakınlarının müdahalesiyle büyüyen olayda ''sözlü ve fiili saldırıya uğradığı''nı iddia eden hemşire Bayraktutan, güvenlik görevlilerinden yardım istedi. Personelin yardımıyla yatıştırılan olayın ardından Bayraktutan, hastaneden rapor alıp, şikayetçi oldu.

Sendikadan tepki

Sağlık-Sen il temsilcisi Mahmut Atçı yaşanan olaya tepki gösterdi. Atçı, beraberinde sendika üyeleriyle Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaptığı basın açıklamasında, ''Sağlıkta şiddet olaylarına bir yenisinin daha eklendiğini'' ifade etti.

Hastane Başhekimi Uzman Dr. Abdulkadir Yetişgin de hemşirenin kendilerine fiili ve sözlü saldırıya uğradığına ilişkin bilgi verdiğini belirterek, ''Hastane içerisinde konuya ilişkin soruşturma başlattık. Hemşiremize dün itibariyle izin verildi. Sağlıkta şiddeti kimse istemiyor. Geniş kapsamlı bir araştırma gerekiyor, hemşiremiz şiddete maruz kaldığını ifade ediyor. Tutulan adli raporu inceleyip, gerekeni yapacağız'' dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi