Hemşire parmak kesti

Daha önce sünnet olması gereken çocuğa bademcik ameliyatı yapılan Ergani Devlet hastanesine bu kez, hemşire bandı çıkarırken, bebeğin parmağını kesti.

Hemşire parmak kesti

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde adını skandal sağlık haberleriyle gündeme getiren Devlet hastanesi bu kez, rahatsızlanarak hastaneye götürülen ve tedavisinin ardından açılan damar yolunu sabitlemek için kullanılan yapışkan bandı makas kullanarak çıkarmak isteyen hemşire, 6 aylık kız çocuğunun başparmağının uç kısmını kesti. Çocuk ameliyata alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

MAKASLA KESİNCE, PARMAĞI KESTİ

Ergani Devlet Hastanesi’nde 6 aylık kız çocuğu H.B., dün gece saatlerince rahatsızlanınca ailesi tarafından Ergani Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Serum için damar yolu açılan bebeğin tedavisinin ardından, hemşire damar yolunu sabitlemek için kullanılan yapışkan bandı çıkarmak istedi.

İDARİ VE ADLİ SORUŞTURMA

Bandın çıkmaması üzerine makas kullanan hemşire, bebeğin başparmağının uç kısmını kesti. Parmağı kesilen bebek, hastanedeki ilk müdahalenin ardından Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi El Cerrahisi Bölümü’ne sevk edildi. Bebek, parmağın kopan kısmının kurtarılması amacıyla ameliyata alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

SÜNNET YERİNE BADEMCİK AMELİYATI

Ergani devlet hastanesinde kısa süre önce sünnet için hastaneye götürülen 2.5 yaşındaki çocuğa bademcik ameliyatı yapılmıştı. İddiaya göre, Anne S.Y., oğlu B.Y.’yi sünnet ettirmek için devlet hastanesine götürdü. B.Y., işlemlerin ardından operasyon için hazırlandı. Kulak Burun Boğaz Servisi’ne götürülen B.Y.’nin burada bademcikleri alındı.

AİLESİ ŞİKAYETÇİ OLDU

Üroloji odasında bekleyen aile, kısa sürmesi gereken işlem uzayınca görevlilere sorup durumu öğrendi. Sünnet için götürdükleri hastanede çocuklarının bademcik ameliyatı yapılması nedeniyle aile doktorlardan şikayetçi oldu.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan incelemenin ardından Üroloji ve Kulak Burun Boğaz servislerinde, aralarında doktorların da olduğu 12 personel hakkında idari soruşturma başlatıldı. Ailenin şikayetiyle savcılık, B.Y. ile ilgili tüm tetkik ve raporları istedi. Kısa sürede dosyayı hazırlayan ailenin avukatı raporları savcılığa sundu. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler