Hendekçi PKK'lıya müebbet onandı!

Diyarbakır'ın Bağlar İlçesinde çukur ve hendek kazarak polisle çatışırken öldürüleceğini anlayınca lağım çukuruna gizlenip rögar kapağını üzerine kapatan Serhat Kuşlu'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını Yargıtay, hukuka uygun bularak oy birliğiyle onadı.

Hendekçi PKK'lıya müebbet onandı!

Lice kırsalında sözde Ape Musa Kampında faaliyet yürütürken çukur ve hendek eylemleri için Diyarbakır'a gönderilen ve Bağlar İlçesinde yakalanma korkusuyla sokak ortasından geçen rögar kapağını kaldırıp lağım çukuruna gizlenen "Welat" kod adlı terörist Serhat Kuşlu'ya yerel mahkemenin verdiği ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay 16. Ceza Dairesince ele alındı. Yargıtay, teröristin dağ kadrosundayken örgütün talimatıyla sözde özerlik ilanıyla birlikte şehir merkezine gelerek "Alan tutma" adı altında silahlı olarak çukur ve hendekler kazıp nöbet tuttuğunu belirtti. Teröristin araçla yakalandığı mahalleye getirildiği, ancak yanındaki teröristlerin öldürülmesi üzerine kendisinin de yakalanma ve öldürülme korkusuyla sokak ortasından geçen belediyeye ait lağım çukuruna gizlenip rögar kapağını kapatarak saklandığı vurgulandı.

SİLAHLARDA PARMAK İZİ VAR

Terörist Kuşlu'nun üç gün boyunca burada gizlendiği, üzerine kapattığı kapağı ağır olduğu için kaldıramadığı, ancak sokağa giren polislerin seslerini duyunca kapağı oynatarak kendisini görmelerini sağladığına dikkat çekildi. Yargıtay, bomba araması yapan polislerin sokak ortasındaki rögar kapağının oynadığını görünce içinde bomba olabileceği değerlendirilerek gerekli önlem alındıktan sonra teröristin silahlı olarak yakalandığını kaydetti. Açlık ve susuzluk nedeniyle bitkin halde yakalanan teröristin, Bağlar'da yakalanmadan önce de Sur'daki hendek olaylarına katıldığı ifade edildi. Sur'da ele geçen silah ve mühimmatlarda teröristin parmak izlerinin çıktığını belirten Yargıtay, yakalandığında da gerek elinde, gerekse üzerindeki elbiselerinde TNT ve RDX gibi ateşli silah atış artıklarına rastlanıldığı bildirildi. Teröristin yakalandığı lağım çukuruna yakın noktada 74 kalaşnikof tüfek, 6 Biksi makineli tüfek, 4 Kannas keskin nişancı tüfeği, 11 roketatar, 406 adet roketatar mühimmatı, 4 tabanca, 89 el bombası, 47 uzaktan kumandalı el yapımı bombanın ele geçirilmiş olması da dikkate alındığında teröristin kırsaldan sorumlu olarak şehir merkezine gelip çatışmalara katıldığı kaydedildi.

ÜÇ GÜN GİZLENİP TESLİM OLMADI CEZA HUKUKA UYGUN

Terörist Kuşlu'nun abluka altına alınan mahalleden kaçışın lağım çukurundan mümkün olabileceği düşüncesiyle saklandığı delikte üç gün boyunca gizlendiğine dikkat çekildi. Yargıtay, sanığın aç, susuz kalmasına rağmen saklandığı delikten çıkarak teslim olmadığı, güvenlik güçlerinin dikkatiyle yakalandığı ve herhangi bir pişmanlık göstermediği için verilen mahkûmiyet kararında bir isabetsizlik görülmediği, hukuka uygun elde edilen delillerle verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının usul ve yasaya uygun olduğuna oy birliğiyle karar verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz