Görüş Bildir

Henüz yaşında olmayan bebek anneannesinin kollarında avluda donarak can verdi

Hosteslik yapan genç annenin 10 aylık bebeği, cami avlusunda yaşayan anneannesinin kollarında donarak öldü. Bu bir iddia mıdır bilinmez ama küçücük bir canın ölmesi söz konusu.

Henüz yaşında olmayan bebek anneannesinin kollarında avluda donarak can verdi

Hosteslik yapan genç annenin 10 aylık bebeği, cami avlusunda yaşayan anneannesinin kollarında donarak öldü. Bu bir iddia mıdır bilinmez ama küçücük bir canın ölmesi söz konusu.

Şehirlerarası otobüslerde hostes olarak çalışan 19 yaşındaki genç kadının evlilik dışı dünyaya getirdiği 10 aylık bebeği Aybüke, cami avlusunda yaşayan anneannesinin kucağında öldü. 19 yaşındaki anne ile anneanne gözaltına alındı. Anneannenin 'donarak öldü' diyerek hastaneye getirdiği Aybüke'nin kafatasında kırık olduğu tespit edildi. Bunun üzerine ikinci kez ifadesi alınan anneanne, "Ölmeden iki gün önce koltuktan düşmüştü. Düştükten sonra da kusmuştu" dedi. Polis, henüz kimlik kartı bile bulunmayan Aybüke'nin ölüm nedenini araştırıyor...

İstanbul Polisi'ne dün sabah saatlerinde Fatih'teki özel bir hastaneden gelen ihbar telefonunda 'bir bebeğin ölü olarak getirildiği' bildirildi. Hastaneye giden Asayiş Şube Müdürlüğü polisleri, 10 aylık Aybüke adlı bebeğin anneanne Canan A. tarafından 'donarak öldü' denilerek getirildiğini öğrendi. Vücudunda herhangi bir darp izine rastlanmayan bebek, otopsi için AdliTıp Kurumu'na gönderildi. Hastaneden emniyete götürülen Canan A. polise, bebeği 19 yındaki kızı Feride A.'nın evlilik dışı ilişkiden dünyaya getirdiğini, bakması için kendisine bıraktığını anlatarak, "Kızım otobüslerde hosteslik yapıyor. Bebeği bana bırakmıştı. Evim yok. Bebek ile bir süre akrabalarımın yanında kaldım. Daha fazla kalamayınca da Fatih'teki bir cami avlusunda yaşamaya başladım. Bize yardım edenlerinsanlar sayesinde karnımızı doyuruyorduk. Gece Aybüke ile cami avlusunda uyuduk. Sabah uyandığımda Aybüke'nin hareketsiz olduğunu gördüm. Çok korktum. Hemen kucağıma alıp, koşarak hastaneye götürdüm. Çok üzgünüm" dedi.

17'SİNDE HAMİLE KALIP, 18'İNDE DOĞURMUŞ

Polis daha sonra 19 yaşındaki anne Feride A.'yı da emniyete getirdi. 17 yaşında iken yaşadığı bir ilişkiden hamile kaldığını, 18 yaşında anne olduğunu ifade eden Feride A. da doğumun ardından bir süre akrabalarının yanında kaldığını, daha sonra seyahat firmasındaki işine geri döndüğünü, otobüslerde kaldığı için bebeği annesine bıraktığını anlattı.

KAFATASINDA KIRIK ÇIKTI

Anne kızın ifade işlemleri sürerken Adli Tıp Kurumu'ndan ön otopsi raporu çıktı. Raporda bebeğin kafatasında kırık olduğu bildirildi. Bunun üzerine polis, anneannenin ikinci kez ifadesini aldı. Anneanne bu ifadesinde ise Aybüke'nin ölmeden 2 gün önce koltuktan düştüğünü söylerek, "Düştükten sonra kusmuştu" dedi. Polis Aybüke'nin ölüm nedenini araştırıyor.

BABA DA TESPİT EDİLDİ

Öte yandan polis 17 yaşında hamile kalan Feride A.'nın bebeğinin babasını da tespit etti. Evli ve pastaneci olduğu belirlenen babanın da gözaltına alınacağı, 3 şüphelinin de bugün(Çarşamba) 'Taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

ANNEANNE: BEBEĞE BEN SAHİP ÇIKTIM

Minik Aybüke'yi donarak öldüğü iddiasıyla hastaneye getiren anneanne Canan A.'nın olayla ilgili ifade verdi. Kızının evlilik dışı ilişkisinden olan çocuğuna kendisinin baktığını belirten Canan A., "Kızım çalışırken bebeğine ben baktım. Torunumu babası da kabul etmedi. Ben de annemde kalıyordum. O da kabul etmedi bebeği. Ortada kalacaktı, ben aldım. Yılbaşı günü bebeği alıp halama gittim, 2 gün sonra oradan da ayrıldım. 3 Ocak'ta hastanenin acilinde yattık, ertesi gün camiye gittim. Avluda kaldık. Sabah uyandığımda torunum mosmordu. Hemen hastaneye götürdüm. Donarak ölmüş gibiydi. İki gün önce koltukta düşmüştü, kusmuştu. İyileşti. Bir şeyi yok diye düşünmüştüm" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir