Görüş Bildir

"Herkes için Pop Sanat" sergisi açıldı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından yaptırılan Antalya Kültür Sanat, Amerikan pop kültürünün ikonik isimlerinden dünyaca ünlü sanatçıAndy Warhol'un Zoya Müzesi koleksiyonundan derlenen "Herkes için Pop Sanat" sergisine ev sahipliği yapıyor.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından yaptırılan Antalya Kültür Sanat, Amerikan pop kültürünün ikonik isimlerinden dünyaca ünlü sanatçıAndy Warhol'un Zoya Müzesi koleksiyonundan derlenen "Herkes için Pop Sanat" sergisine ev sahipliği yapıyor.

Slovakya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Anna Turenicova, sergi öncesi düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Antalya'da olmanın mutluluk verici olduğunu söyledi.

"Sanatın sınırları ve farklılıkları yoktur"

Antalya'da hem ailesi hem de dostlarıyla yaşadıkları çok güzel tatil anılarının bulunduğunu belirten Turenicova, "Özellikle zamanınızı ve enerjinizi sanata harcadığınız için teşekkür ediyorum. Çünkü sanatın sınırları ve farklılıkları yoktur. Sanat tüm insanlar tarafından açık yüreklilikle kabullenilecektir." dedi.

Turenicova, şu anda Slovakya ve Türkiye'nin işbirliğinin hem politik hem de sosyal anlamda en yüksek seviyede olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Özellikle EXPO 2016 ile buradaki sergi arasında bir köprü kuran sergi düzenleyicilerini ayrıca tebrik ederim. Umarım yüksek sayıda gelecek turistlerle birlikte özellikle şehir için bir katma değer sağlayacak. Slovakya için Türkiye en önemli turistik ülkelerden biri. 2016'da Slovakya Avrupa Birliği'ne başkanlık yapacak. Slovakya'nın yapacağı yarım dönemlik başkanlığın, iki ülke için büyük önem taşıyacağını düşünüyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi