Hırsızlar, parti verirken yakalandı

Konya'da 5 günde yaptıkları hırsızlıklarla polisi peşlerinden koşturan 8 kişilik hırsızlık çetesi, Antalya'da bir yazlık evde verdikleri eğlence partisinde yakalandı.

Hırsızlar, parti verirken yakalandı

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri geçen 24 Mayıs günü merkez Selçuklu İlçesi Malazgirt Mahallesi’ndeki bir bankanın önünde park halindeki bir otomobilden camını kırarak 30 bin Euro, geçen 29 Mayıs günü de bir mutemetin bankadan çektiği parayla tahsilat için gittiği Horozluhan Mahallesi’ndeki özel bir hazır beton fabrikasının bahçesine park ettiği otomobilinden de aynı yöntemle 100 bin lira çalınmasının ardından çalışma başlattı. Bankaların çevresindeki güvenlik kameralarını ve MOBESE kayıtlarını inceleyen polis, şüphelilerin kullandığı 34 LH 0558 plakalı otomobili belirlerdi. Otomobilin kiralık olduğunu tespit eden polis, kiralayan kişinin Gürcistan uyruklu Temurazi J., olduğunu saptadı. Araştırmasını sürdüren polis, aynı kişinin Antalya’da bir başka otomobil kiraladığını belirleyip, otomobildeki uydu takip cihazı sayesinde aracı takibe aldı.

YAZLIK EVDE PARTİ YAPARKEN YAKALANDILAR

Polisin takibi sonrası 2’si kadın 8 şüpheli Antalya'da kiraladıkları yazlık evde parti yaparken yakalandı. Yapılan aramada ise 74 bin lira ele geçirildi. Şebeke üyelerinin çoğunun Gürcistan'da yaşadığı belirtildi. Şebeke üyelerinden 41 yaşındaki Osman G.'nin, Gürcistan’da tanıştığı ve evlendiği aynı yaştaki Khatuna D. ve onun arkadaşları 26 yaşındaki Tea K., aynı yaştaki sevgilisi Zurabi O., 55 yaşındaki Teımurazı J., 24 yaşındaki Levan K., Rus uyruklu 48 yaşındaki Gocha K., Ukrayna uyruklu 41 yaşındaki Malkhaz U. ile birlikte hırsızlık yapmak amacıyla Türkiye'ye gelip, Antalya kalmaya başladıkları iddia edildi.

PAHALI HEDİYELER ALMIŞLAR

Şüphelilerin, çaldıkları parayla eşlerine ve sevgililerine pahalı hediyeler aldıkları öne sürüldü. Hediyeler arasında sedef işlemeli tanesi 600 lira olan 2 tavla seti, kol saatleri, güneş gözlükleri, ayakkabılar bulunduğu iddia edildi. Şüphelilerin geçen cuma günü yaptıkları hırsızlığın ardından 24 saat içinde 24 bin lira harcadıkları belirlendi. Gürcistan'a gitme hazırlığı içinde olduğu öne sürülen şüpheliler, Konya'ya getirildi. Şüpheliler yapılan sorgulamanın ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Kaynak: DHA