Hırsızlık operasyonu

Diyarbakır ve Bursa'yı da kapsayan operasyonda gözaltına alınan zanlılardan 37'si adliyeye sevk edildi

Hırsızlık operasyonu

Adana Emniyet Müdürlüğü tarafından hırsızlık çetesine yönelik Diyarbakır ve Bursa'yı da kapsayan operasyon kapsamında gözaltına alınan 51 zanlıdan 37'si adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin, 7 aylık çalışması sonucu, merkez Seyhan ilçesi İsmetpaşa, Denizli, Narlıca, Mithatpaşa ve Yeşilevler mahalleleri ile Diyarbakır ve Bursa'da 60 adrese eş zamanlı düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 51 zanlının Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı.

Sorguları tamamlanan 51 zanlıdan 14'ü savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, 37 zanlı geniş güvenlik önlemleri altından Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne ait midibüslerle adliyeye sevk edildi.

Çete ile ilgili soruşturmasını tamamlayan ekipler, çete lideri Y.Y'nin ve bazı üyelerinin, Denizli Mahallesi'ne doğu illerinden göç ederek şehre yerleşmiş ailelerin yaşı küçük çocuklarını korkutarak, hırsızlık, uyuşturucu satışı, sahte altın bilezik satmak suretiyle dolandırıcılık, yasa dışı gösteri düzenleme ve molotof kokteyli eylemlerinde kullandığını belirledi.

Zanlıların, Adana başta olmak üzere Diyarbakır, Batman ve Bursa illerinde toplam 82 ayrı suç olayını gerçekleştirdikleri ve PKK-KCK terör örgütleri adına şehir merkezlerinde faaliyette bulundukları öğrenildi.

Çeteyi çökertmek için teknik ve fiziki takip yapan ekipler, zanlıların ''dandik'' diye tabir edilen sahte bilezikleri 22 ayar işareti vurarak alıcılara ''ben hırsızım, bunları çaldım, uygun fiyattan vereceğim'' diyerek sattıkları ve bilezik sattıkları kişilere ise aralarındaki konuşmalarda ''keriz'' diye hitap ettiklerini tespit etti.

Özel Harekat polislerinin ve polis helikopterinin desteklediği operasyonda, çete üyelerinin ev, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda, 8 adet çeşitli markalarda tabanca, 4 adet av tüfeği, 4 adet kuru sıkıdan dönme tabanca, bin 500 gram esrar maddesi, 150 adet tabanca fişeği, 40 adet sahte altın bilezik, 100 çift güvercin, 3 adet sahte altın bilezik ayar cihazı, 2 adet sustalı tabir edilen çakı bıçağı, 1 adet dizüstü bilgisayar, 53 adet çalıntı cep telefonu, 16 adet çeşitli şahıslara ait tahsil edilmek üzere 45 bin lira tutarında senet ele geçirildiği bildirildi.

Öte yandan çete lideri Y.Y'nin güvercin merakı olduğu ve bu merakından dolayı ''Kuşcu Y.'' olarak bilindiği, Adana'da değerli kuşları örgüt üyelerine önce çaldırdığını sonra da bu kuşları çaldığı kişileri korkutarak geri sattığı öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler