Hırsızlık şebekesi

İzmir-Diyarbakır bağlantılı hırsızlık şebekesi çökertildi. Çocuklara hırsızlık yaptırdığı iddia edilen 5 kişi gözaltına alındı.

Hırsızlık şebekesi

İzmir'de başka illerden getirdiği çocuklara hırsızlık yaptırdığı iddia edilen şebekeye yönelik operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kapı kilitleri kırılarak evlerden eşya ve para çalınmasıyla ilgili soruşturmada, bir şebekenin başka illerden çocukları getirerek hırsızlık yaptırdığı bilgisine ulaştı.

Polisin 4 ay sürdürdüğü takibin ardından düzenlediği operasyonda, şebekenin elebaşı olduğu ileri sürülen M.E. ile F.T'nin de aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

HIRSIZLAR FAKA BASTI

Şebeke tarafından hırsızlık yapmaları için Diyarbakır'dan getirildiği belirlenen 2 çocuk da Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Operasyonda çalıntı eşya da ele geçirildi.

Zanlıların hırsızlık suçundan kaydı bulunan çocukları İzmir'e getirerek hırsızlık yaptırdıkları, çocuklara çalınan mallar karşılığında komisyon verdikleri ve çocukları yakalanmamaları için kısa sürede geldikleri kente geri gönderdikleri ileri sürüldü.

DİYARBAKIR BAĞLANTILI

Şebekenin bu yöntemle 17 ev, 1 iş yeri, 1 otomobilden hırsızlık yaptığı, şebeke üyesi 3 kişinin daha önce hırsızlık yaparken suçüstü yakalandığı ve tutuklandığı öğrenildi.

Zanlılar, sorgularının ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği yetkilileri, il genelinde son 2 ayda düzenlenen operasyonlarda hırsızlık suçundan yakalanan 140 kişinin tutuklandığını, hırsızlık vakalarının bu süreçte yüzde 65 oranında azaldığını bildirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz