HSYK ihraç edilen hakim ve savcı listesi! 107 hakim ve savcı görevden men edildi

HSYK hakim ve savcılar ihraç edilenler, görevden uzaklaştırılanlar listesi gün gün yaşanan dalgalanamalar ile artmakta.Son dakika itiraflar akabi yaşanan dalgalanmalarda 107 hakim ve savcı görevden ihraç edildi. İşte ihraç edilen hakim ve savcılar listesi

HSYK ihraç edilen hakim ve savcı listesi! 107 hakim ve savcı görevden men edildi

HSYK birimlerince son dakika gelen haberlerde HSYK bünyesinde 107 hakim ve savcının görvden uaklaştırıldığı açıklandı. Peki görevden ihraç edilen hakim ve savcı listesi yayınlandı mı? 15 Temmuz'da düzenlenen kanlı darbe girişimi akabinde OHAL ilan edilmiş ve üke genelinde tüm birimlerde ihraç edilme ve görevden uzaklaştırılma operasyonları ile birlikte FETO ile bağlantıları bulunan memurlara da tutukluluk cezası verilmişti. HSYK ihraç edilenler listesi de farklı dalgalanmalarla zaman zaman artmış ve son olarak da HSYK bünyesinde 107 hakim ve savcı ihraç edilmişti. İşte bu sabah erken saatlerde de HSYK'da yeni bir dalgalanma yaşandı ve HSYK bünysinde 107 hakim ve savcı ihraç edildi. Şu aıralar herkes HSYK ihraç edien hakim ve savcı listesini merakla beklemekteyken, haberimiz de detaylara dair tüm bilgilere ualaşabileceksiniz. Böylece devam eden operasyonlar da 7 ay gibi bir süre de ihraç edilen hakim ve savcıların sayısının 3 bini geçtiği tespit edildi.

HSYK GÖREVDEN İHRAÇ EDİLENLER

HSYK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bugünkü toplantının ardından listeler üzerindeki çalışmaları tamamladıklarını söyledi. Yılmaz, "107 hakim, savcı daha ihraç edildi. Bu, listeler halinde yapılan son ihraç. Bundan sonra itiraflarla yeni isimler geldikçe bizden sonraki Kurul da durumu değerlendirecektir ama var olan liste üzerindeki çalışmalar sona erdi. Üzerinde çalıştığımız bir liste kalmadı. İtirazları da tamamladık." diye konuştu.

Bu kişilerden 105'inin itiraflar üzerine yapılan çalışmalar sonucunda ihraç edildiğini aktaran Yılmaz, 2 hakim, savcının başkaları üzerine kayıtlı ancak kendilerinin kullandığı belirlenen telefonlarında örgütün haberleşme programı ByLock bulunduğunu kaydetti.

Bu arada, listelerin savcılıklara da gönderildiği ve bu kişiler hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı öğrenildi.

Son ihraçlarla FETÖ soruşturmaları kapsamında meslekten atılan hakim ve savcı sayısı 4 bin 238'e ulaştı.

HSYK GEÇMİŞ DALGALANMALAR

Yılmaz yaptığı açıklamalarına bir de geçtiğimiz dönemde açığa alınan 200 hakim ve savcının görevlerne deavm etmeye başladığın belirtti. Yılmaz tarafından yapılan açıklama da  "Genel Kurul'da çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Yargıyı tekrar çeteden arındırmak ve güvenilir bir yapıya kavuşturmak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

29 MART'TA DA DALGALANMA YAŞANMIŞTI

HSYK’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, “Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurulu’nun 24/08/2016 Tarih, 2016/426 Karar no.lu; 31/08/2016 tarih, 2016/428 Karar no.lu ve 15/11/2016 tarih, 2016/440 Karar no.lu kararlarıyla, 23/07/2016 tarih ve 29779 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 667 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile 18/10/2016 tarih ve 6749 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanun’un 3’üncü maddesinin 1’inci fıkrası uyarınca meslekte kalmalarının uygun olmadığına ve ayrı ayrı meslekten çıkarılmalarına karar verilen, ekli karar içeriğinde adı geçen Hakim ve Cumhuriyet Savcılarının yeniden inceleme dilekçeleri ile dosyadaki bilgi ve belgeler ile tüm deliller Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurulu tarafından 29/03/2017 tarihinde yapılan toplantıda incelenerek kesin karara bağlanmıştır” denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz