Görüş Bildir

HÜDA PAR kara yolundaki ölümlere dikkat çekmek amacıyla taziye çadırı kurdu

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, Şanlıurfa- Suruç- Birecik kara yolunda yaşanan ölümlü trafik kazalarına dikkat çekmek amacıyla kara yolunda taziye çadırı açtı.

HÜDA PAR kara yolundaki ölümlere dikkat çekmek amacıyla taziye çadırı kurdu

Türkiye'nin doğusu ve batısını birbirine bağlayan D-400 kara yolunun Şanlıurfa ile Nizip arasının dar olması ölümlü kazalara davetiye çıkarıyor.

Çin'den başlayan Anadolu ve Akdeniz aracılığıyla Avrupa'ya; Türkiye sınırlarında ise Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinden başlayıp, Muğla'nın Datça ilçesine kadar uzanan İpek Yolu, Asya ile Avrupa'yı, Türkiye'nin batısı ile doğusunu birbirine bağlıyor.

TAZİYE ÇADIRI KURULDU

Türkiye sınırları içerisinde 2 bin kilometre uzunluğu ile İpek Yolu'nun güzergâhında olan D-400 kara yolu ülkenin en çok kullanılan yollarının başında geliyor.

D-400 kara yolunun Gaziantep- Birecik ve Şanlıurfa- Diyarbakır arası çift yol olmasına rağmen Birecik- Suruç- Şanlıurfa arasında herhangi bir çalışma yapılmaması tepkilere neden oluyor.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, kara yolunda ölümlere kazalara dikkat çekmek amacıyla kefen giyerek yol kenarında yürümüştü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi