Hüseyin Çapkın tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi

Eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi.

Hüseyin Çapkın tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılarından Mehmet Şenay Baygın tarafından yürütülen cemaatin mülkiye yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Pendik Kaymakamı Osman Tunç, müfettişler Gürkan Polat ve Yılmaz Tunç, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen İstanbul Eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın "tutuklama" istemiyle mahkemeye sevk edildi. Soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7 merkez valisi, 1 vali yardımcısı ve 3 kaymakam olmak üzere toplam 12 şüpheli tutuklanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik operasyonlar kapsamında İzmir Çeşme'de ailesi ile tatil yaparken gözaltına alınan İstanbul Eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın için savcı kararını verdi. Hüseyin Çapkın tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Tutuklanan İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7 Şubat 2012 tarihinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a kumpas kurulması ve bu olay ardından bazı müdürlerin görev yerlerinin değiştirilmesi olayı ile ilgili verdiği ifadesinde bir soru üzerine, "Ben emniyet müdürünün yakın çalışma arkadaşlarını onun gibi bilemem. Sorunun muhatabı İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'dır. Ben İstihbaratın başındaki emniyet müdür yardımcısını görevden aldım. Bunun altındaki yer değişikliğinin mahiyeti neden bu tür değişiklikler yapıldığının izahı il emniyet müdürü tarafından açıklanabilir" demişti.

Kaynak: Haber 7

Kaynak: Diyarbakır Söz