İETT otobüsü ile otomobil sürücüsü arasındaki yol vermeme silahlı kavgası

Sabiha Gökçen Havaalanı ile Uzunçayır hattında çalışan İETT otobüsü ile bir otomobil sürücüsü arasında yol verme meselesi yüzünden çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü

İETT otobüsü ile otomobil sürücüsü arasındaki yol vermeme silahlı kavgası

D-100 Karayolu'nun Ataşehir kesiminde, Sabiha Gökçen Havaalanı ile Uzunçayırhattında çalışan İETT otobüsü ile bir otomobil sürücüsü arasında yol verme meselesi yüzünden çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü.

-Belediye otobüsünün önünü kesen öfkeli sürücü, önce şoförü darp etti, daha sonra içi yolcu dolu otobüsün lastiklerine ateş etti. Olaydan sonra kaçan sürücünün yakalanması için polis çalışma başlattı.

Olay, saat 18.30 sıralarında D-100 Karayolu'nun Harem yönünde, Yenisahra otobüs durağı yakınında meydana geldi. İddiaya göre, Kadıköy istikametinde seyir halinde olan İETT otobüsü sürücüsü C.D. ile özel otomobil kullanan bir kişi "yol verme" meselesi yüzünden tartıştı. Bu sırada otomobilinden inerek otobüsün önünü kesen kimliği belirsiz kişi, önce yolcuların yanında İETT sürücüsü C.D.'yi darp etti. Ardından silahıyla otobüsün lastiklerine ateş eden zanlı, otomobiline binerek uzaklaştı.

OTOBÜSTE BÜYÜK PANİK YAŞANDI

Olay sırasında belediye otobüsünde bulunan yolcular büyük panik yaşadı. Zanlının lastiklere ateş etmesi üzerine, yolcular yere yatarak korunmaya çalıştı. Paniğin ardından yolcular polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, kaçan sürücüyü yakalamak için çalışma başlattı.

Burnundan ve yüzünden yaralanan otobüs sürücüsü ise yaşadığı şoku uzun süre üzerinden atamadı. İlk müdahelesi İETT otobüsünde yapılan sürücü, daha sonra ambulansla Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

LASTİKLERİNE ATEŞ AÇTI

Polis ekipleri otobüste inceleme yaparak delil topladı. Zanlının 3 el ateş ettiği lastiğin patlamaması ise dikkat çekti. Otobüste bulunan bir yolcu, “Şahıs otobüsün önünü kesti, kapıları açtırdı, daha sonra şoföre yumruk attıktan sonra otobüsün lastiklerine ateş etti. Büyük panik yaşadık" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz