İkinci Tur Umreciler Törenle Uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı ikinci tur umre organizasyonu ile Siirt'ten kutsal topraklara giden vatandaşlar törenle uğurlandı.

İkinci Tur Umreciler Törenle Uğurlandı

Müftülük önünde düzenlenen tören Kuranı Kerim okunmasıyla başladı. Ardından konuşan Müftü Faruk Arvas, umrede giyilen ihramın, dünyevi ayrıcalıklardan soyunarak bütün insanlarla eşitlenme ve günahları terk etme niyetinin sembolü olduğu söyledi.

UMRECİLER YOLA ÇIKTI

Müftü Arvas, "Her noktası Resulullah (sav)'in ve Sahabe-i Kiram'ın hatıraları ve izleriyle dolu bir coğrafyayı görmek, onların hatıralarıyla bütünleşerek, Hz. Peygamber (sav)'in getirdiği evrensel ilkeleri benimseme ve insanı insan yapan değerlerin şuuruna varmış olmanın mutluluğunu yaşamaktan daha güzel ne olabilir. İşte bu mutluluğu yaşamak ve Resulullah(sav)'ın manevi ikliminden daha fazla nasiplenmek üzere yola çıkıyoruz. Allah yolculuğumuzu hayırlı eylesin." dedi

Daha sonra 115 vatandaş dua, salavat, tekbir ve telbiyelerle kutsal topraklara uğurlandı. Diyarbakır Havaalanı'ndan kutsal topraklara hareket edecek kafilenin 29 Mart tarihinde yurda döneceği belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz