Görüş Bildir

İnegöl mobilyasında kadın eli değdi

TÜRKİYE’nin mobilya merkezi haline gelen Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde, sektörde çalışan kadın sayısı her geçen gün artıyor. İnegöl’de bin 500 civarında irili ufaklı mobilya işletmelerinde çalışan kadınlar; döşeme, zımpara, ön hazırlama, kesim, montaj, ambalaj, kumaş dikiş, CNS tezgahında kesim ve benzeri bir çok erkek işini titizlikle yerine yapıyor.

İnegöl mobilyasında kadın eli değdi
NDESİGN firmasında çalışan kanal açma ustası Pervin Yiğit, “12 yıldan bu yana mobilya sektöründe çalışıyoruz. Baba mesleği olan bu işi yapıyorum. İnsanlar ‘Bayan bu işi yapamaz, bayandan marangoz mu olur’ diye düşünüyor. Ama başardım ve öğrendim. Çocuklarıma da yaz tatillerinde öğretiyorum bu işi. Çocuklarımın eğitim masraflarını da karşılıyorum. Bunu ben yaptım diyebileceğim bir şey. Sadece evde değil, farklı sosyal yaşam merkezlerine gittiğim zaman mobilyalara bakıp değerlendirme yapabiliyorum. Bayanların yapmayacağı iş yok. Pasta polij, dikiş, montaj, kesim, döşeme işlerini bayanlar yapıyor artık. 12 sene önce bayanlar evinde oturuyordu, şimdi ise önemli işler başarıyorlar. Kadının yapamayacağı iş yok. Kendini bildikten, istedikten sonra her şeyi yapabiliriz” dedi.
MOBİLYA SEKTÖRÜ KADINLARIN EN BAŞARILI OLABİLECEĞİ SEKTÖRDÜR
İnegöl Mobilya Sanayici ve İşadamları Derneği (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, mobilya sektörünün son 10 yılda Türkiye’de başarılı bir yere geldiğini belirterek, “ Bu sektörün geleceğinin var olabilmesi için hala müteşebbis girişimci kadın sayımız çok az. Çalışan profesyonel kadın sayımız da az. Bu sektörün geleceği için kesinlikle müteşebbis kadınlara ihtiyacımız var. Çünkü kadınların bakış açısı mobilya sektörünün gelişmesine çok büyük katkı sağlar. Mobilya, kadınların başarılı olabileceği bir alan. Çünkü evi, ofisi, yaşam tarzını ilgilendiren bir hadisedir. Hani bizim atasözümüz var; yuvayı dişi kuş yapar. Mobilya sektörün de gelişebilmesi ve büyüyebilmesi için kadınlar itici güç haline gelebilir” dedi.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi