İpekyolu'nda yaşam merkezlerinde bin 100 kişiye eğitim

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan İpekyolu Belediyesi bünyesindeki yaşam merkezlerinde bin 100 kişiye 32 branşta eğitim veriliyor.

İpekyolu'nda yaşam merkezlerinde bin 100 kişiye eğitim

Van'ın İpekyolu Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten yaşam merkezlerinde bin 100 kursiyer 32 branşta eğitim görüyor.

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname kapsamında görevlendirme yapılan belediye tarafından "İpekyolu İyi Gelecek" sloganıyla açılan yaşam merkezlerinde kursiyerlere çeşitli eğitimler veriliyor.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Erçek Yaşam Merkezi'ni ziyaret ederek, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Kursiyerlere malzeme dağıtan Öztürk, burada yaptığı açıklamada, merkezde spor, sanat ve meslek kursları açıldığını anlattı.

İlçe merkezi ve kırsalda kursların sürdüğünü belirten Öztürk, "Açılışını yaptığımız Erçek Yaşam Merkezi'nde 330 kursiyer ve öğrencimize malzeme dağıtımını gerçekleştirdik. Merkezlerde spordan, sanata ve değerler eğitime kadar 32 branşta bin 100 kursiyere eğitim veriliyor. Merkezlerde bilgisayar, masa tenisi, fitness, Osmanlıca ve değerler eğitimi kurslarımız yer almakta." dedi.

"Kadınlara kolaylık sağlandı"

Kursa katılan kadınların çocuklarını da kreşe bırakabildiğini dile getiren Öztürk, "Bu anlamda kursa gelmeleri için kadınlara bir kolaylık sağladık. İpekyolu Belediyesi olarak kendilerine bir çanta hazırladık. Bu çantalarda ayakkabı, tişört, şapka ve buna benzer malzemeler bulunuyor." ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında Berivan Kültür Merkezi'nde 150, Engelsiz Yaşam Akademisi'nde 150, Maya Kadın Yaşam Merkezi'nde 120, Merkez İmam Hatip Lisesi, Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Zaferler İlköğretim Okulunda 200 kişi ile olimpik yüzme havuzundaki eğitimlere katılan 150 kursiyer ve öğrenciye de malzeme dağıtımı gerçekleştirildiği bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler