İş adamı Hazım Sesli tutuklandı

Uşak'ta geçen hafta, polis ve jandarmanın 'Paralel Yapı'yla ilişiği olduğu öne sürülen 60 iş yeri ve eve yaptığı operasyonlar kapsamında hakkında yakalama emri bulunan ve dün gece İstanbul'da bir evde yakalanan işadamı Hazım Sesli, mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İş adamı Hazım Sesli tutuklandı

Türkiye’nin önde gelen tekstil firmalarından Sesli Tekstil’in sahibi Hazım Sesli, 'paralel yapı’ iddiası ile yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı.  Bir dönem Uşak Sanayi ve Ticaret Odası başkanlığı da yapan ve şimdilerde, Avrupa’nın en büyük battaniye fabrikasını işleten Hazım Sesli  ticarete küçük yaşlarda başladığını anlatmıştı. Uşak'ta geçen hafta, polis ve jandarmanın 'paralel yapı'yla ilişiği olduğu öne sürülen 60 iş yeri ve eve yaptığı operasyonlar kapsamında hakkında yakalama emri bulunan ve dün gece İstanbul 'da bir evde yakalanan işadamı Hazım Sesli, Uşak'ta poliste ki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÖZALTINDAKİ 25 KİŞİDEN 4’Ü TUTUKLANDI Operasyon kapsamında son gelişmeye göre 41 kişiden 25’i gözaltına alınmış ve mahkemeye sevk edilen 4 kişi hakkında tutuklama kararı alınmış oldu. Diğer şüpheliler ise yurtdışına çıkış yasağı getirilerek serbest bırakılmıştı. paralel yapı operasyonunda tutuklanan Uşak Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Yıldırım, Sesli'nin kardeşi Uşak Organize Sanayi Bölgesi Başkan Yardımcısı işadamı Mehmet Sesli, işadamı Barış Altınordu'nun ardından işadamı Hazım Sesli'nin de tutuklanması ile tutuklu sayısı 4'e çıktı.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK FABRİKASINA SAHİP

Uşak’ta yürütülen operasyon kapsamında tutuklanan isimlerden Hazım Sesli, iş dünyasının yakından tanıdığı bir isim. Sesli Ailesi esasında Nevşehirli… Aile, tekstil sektörüne yönelik ilk yatırımlarını 1967 yılında Uşak’ta attı. Aile ilk olarak yün iplik üretimi yaptı. Zamanla işleri büyüyen Sesli Tekstil 50 bin metrekarelik 3 tesiste 400’e yakın çalışanı ile faaliyet gösteriyor. Sesli Ailesi’ne battaniye fabrikası kendi alanında Avrupa'nın en büyüklerinden biri konumda…

Uşak Sanayi ve Ticaret Odası BAŞKANLIĞI YAPTI

İş dünyasının yakından tanıdığı Hazım Sesli, Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu başkanlığı yanı sıra Uşak Sanayi ve Ticaret Odası başkanlığı da yapmıştı. Sesli, ticaret yapmaya okul yıllarında başladığını anlatmıştı. Sesli, kendi ifadesi ile, okula gittiği süreçte bir yandan su satıp bir yandan sakız sattığını anlaşmıştı.

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz