İşçilerle polis arasında arbede

DİSK'e bağlı TÜRK Metal Sendikası’ndan istifa ederek Birleşik Metal-İş’e geçtikleri gerekçesiyle işlerine son verilen 11 Enpay çalışanı için sendika yöneticileri ve işçiler fabrika önünde gösterisi yaptı. Yürüyen işçilerle Çevik Kuvvet ekipleri arasında kısa süreli arbede yaşandı.

İşçilerle polis arasında arbede

Başiskele İlçesi'ne bağlı Vezirçiftliği mevkiinde Transformatör endüstrisi için magnetik nüveler, yüksek gerilim izolasyon komponentleri ve trafo kazanları üreten Enpay fabrikasında sendikal faaliyette bulundukları gerekçesiyle işlerine son verilen 11 Enpay çalışanı için fabrika önünde bugün basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına Birleşik Metal İş Sendikası Genel Sekreteri Özcan Atar, Birleşik Metal İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Hami Baltacı, işten atılan işçiler, fabrika çalışanları ve sendika üyeleri katıldı.
Ardından Birleşik Metal İş Sendikası'na bağlı ENPAY işçileri 18.00 servis araçları gidince Vezirçiftliği'nde bulunan fabrikadan İzmit Merkez'e doğru yürüme kararı aldı. İşçiler yürüyüş boyunca hep birlikte, "Direne direne kazanacağız", "Susma sustukça sıra sana gelecek" şeklinde sloganlar attı. Çevik kuvvet, işçilerin geçişine izin vermezken, işçiler bir süre oturma eylemi yaptı. Çevik kuvvet ekipleri ile işçiler arasındaki kısa süreli arbede de yaşandı.
Fabrikadan yaklaşık 1 kilometre yürüyen işçilere fabrika yönetimi tarafından servis araçları ayarlanınca eylem sonlandırıldı.

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz