İşkenceci okul müdürünün serbest kalmasına tepki

Eskişehir'in Beylikova ilçesindeki İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ü.D.'nin öğrencileri pet şişe üstüne oturtma istediği ve sınıftaki öğrencileri hortumla sıra dayağından geçirmesi suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmasına öğrenci velileri tepki gösterdi.

İşkenceci okul müdürünün serbest kalmasına tepki
Beylikova 19 Haziran İmam Hatip Ortaokulu'nda geçen 10 Mart'ta meydana gelen olayda, iddialara göre okul müdürü Ü.D., ders başlamadan önce sınıfta gürültü yaptıklarını öne sürdüğü 6'ncı sınıftaki 2 öğrenciyi, sınıfta ceza olsun diye pet su şişesinin üzerine oturtmak istedi. 2 öğrencinin bağırıp ağlaması üzerine müdür Ü.D., öğrencileri bırakıp sınıftan ayrıldı. Ü.D.'nin 10 gün sonra aynı sınıftaki 2'si kız 13 öğrenciyi gürültü yaptıkları gerekçesiyle hortumla sıra dayağından geçirdiği öne sürüldü. Öğrenci velilerinin şikayeti üzerine müdür Ü.D. Kaymakamlık tarafından önceki gün açığa alındı, hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı. Eskişehir'deki evinde önceki gece gözaltına alınıp Beylikova İlçe Emniyet Amirliği'ne götürülen müdür Ü.D. dün çıkarıldığı nöbetçi mahkemede denetimli serbestlikle serbest bırakıldı. Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, olayla ilgili Milli Eğitim'den 2 müfettişin görevlendirildiğini, müdür Ü.D. hakkındaki adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

BENİM ÇOCUĞUM OKULA GİTMEK İSTEMİYOR

Müdür Ü.D.'ni sınıfta dövdüğü öne sürülen öğrenciler arasında oğlunun da bulunduğu belirten velilerden E.E., Ü.D.'nin serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Ü.D.'nin tutuklanmasını beklediğini ifade eden E.E. , yetkililerin de okulda yaşanan olaylarla ilgili olarak kendilerine bir açıklamada bulunmadığını söyledi. E.E. şöyle konuştu:
"Biz tam olarak olayı öğrenmiş değiliz. Bize bu konuda hiçbir kimse telefon edip 'ya kardeşim senin çocuğunun sorunu budur, bu şekilde bir işlem başlatıldı. İçin rahat olsun' diye herhangi bir açıklama yapılmadı. Bu konuyla ilgili, sadece ilk bize söylenen 'Sakin olun', 'Herhangi bir müdahalede bulunmayın'. Bizim zaten böyle bir niyetimiz yok. Yani olayı şu an adalete bıraktık. Çocuklarımızın başına gelen olay kesinlikle onaylanabilecek bir şey değil. Dayakla eğitim, hani benim çocuğum dayakla yırttı, diğer çocuklara uygulanan pet şişeydi, bilmem neydi, ben söylemeye gerçekten utanıyorum bu olayları. Böyle bir olay olunca benim çocuğum okula gitmek istemiyor, haklı.Bir şey de diyemiyorum."
Oğlunun ana okuldan bu yana aynı okulda olduğunu anlatan E.E., " Benim oğlum oraya 6-7 yıldır gidiyor. Ana okul dahil. Çok çok iyi öğretmenler tanıdım, çok çok iyi müdürlerle karşılaştık, Allah hepsinden razı olsun. Hatta eski müdürümüz bu olay sonrasında arayıp geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Yani böyle bir insanın oraya nasıl geldiğini ve ne şekilde geldiğini bilemiyorum.Bir de burası imam hatip. Ben özellikle dinin öğrenmesi amaçlı oraya gönderdim. Biz hem Atatürkçü hem dinine bağlı insanlarız" dedi.

TUTUKLANMASINI BEKLİYORDUM

Müdür Ü.D.'nin tutuklanmasını beklediğini ifade eden E.E. "Ben tutuklanmasını bekliyordum. Sonuçta tamam dayak ayrı bir konu ama bu pet şişe olayı yani bu sapıklıktır. Yani bu ne insanlığa sığar, ne başka bir şeye sığar. Böyle bir şey olamaz. Ben tutuklanmasını bekliyordum açıkça. Yani adalet bu şekilde uygun görmüş, onlar da bizim büyüklerimiz ben bir şey diyemiyorum. Ama ilahi adalet bir şekilde bu çıkacaktır mutlaka" diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİN HEPSİ SUÇLAMADA BULUNUYOR

Öğrenci velisi E.E., müdür Ü.D.'nin suçlamaları kabul etmemesiyle ilgili olarak da "Yani suçlamaları kabul etmez. Bir de şu mantık var ama. Ben suçlamış olsam kabul edeceğim. 12 yaşındaki çocuk. Bunlar 7, 8, 10 kişi varlar. Hepsi bu şekilde suçlamada bulunuyor. Bu çocukları sizden ne derdi vardı sizi suçluyorlar. Ben olsam 37-38 yaşındayım tamam. Bir sebepten kızıyorum. Yani küçük yaştaki bir çocuk bir öğretmeni, bir müdürü neden suçlamak ister. Hepsi bir ağızdan. Yani siz bunu kağıt kalemle eline verseniz, yazdırsanız, ezberletseniz çocuğa bu şekilde hep bir ağızdan bu şekilde çıkmaz. Yani bizim sıkıntılarımız bunlar" dedi.

EĞİTİM BİR SEN: İDDİALAR KOMPLO

Eğitim Bir Sen Eskişehir Şube Başkanı Muammer Karaman ise düzenlediği basın toplantısında müdür Ü.D.'ye yönelik suçlamaların iftira ve komplo olduğunu öne sürdü. Karaman şöyle dedi:
"Beylikova ilçesinde bir okulumuzda şiddet olayının meydana geldiği iddia edilerek oluşturulmaya çalışılan gündem üzerine Eğitimciler Birliği Sendikası olarak tavır almak, bu iddiaların ve iğrenç bir komplo ve şantaja dönüştüğünü ifade etmek istiyoruz. Sendikamızın hiçbir şekilde hiçbir şiddetin yanında durması, şiddetin destekçisi olması söz konusu değildir. Ancak Beylikova ilçemizde iddia edildiği gibi bir şiddet olayı kesinlikle vuku bulmamıştır. Bu olay okul müdürümüze yönelik çirkin bir iftira ve iddiadır. Bu konuda öğrencilere aldırılmış olan raporlarla ilgili gerekli takip ve hukuki işlemi yapacağız. Olayı ortaya atan sahte bir adresten atılmış mail var. "

PARALEL YAPI MEDYASI VAR

Okul müdürü Ü.D.'nin çok donanımlı bir eğitimci olduğunu savunan Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Muammer Karaman şöyle konuştu:
"Müdürümüz hakikaten çok donanımlı, çok kaliteli bir arkadaşımızdır. Çok beyefendi bir insandır. Konuşmalarıyla, tavırlarıyla, basın mensubu olarak kendisi ile karşılaşırsanız onu sizde müşahede edeceksiniz. Bu arkadaşımızın öğrencilere yönelik bir şiddeti de söz konusu olmamıştır. Ancak olayın perde arkası şu şekilde cereyan ediyor. Beylikova ilçesinde imam hatip ortaokulu açılmasından rahatsız olan çevreler var. Bu çevrelerle birlikte işbirliği yapan bir paralel yapı medyası var. Bu olayı hakikaten çok kötü bir şekilde kullandılar. "

Kaynak: Diyarbakır Söz