İstanbul'da DHKP-C operasyonu! 18 yaşındaki terörist ölü ele geçirildi

İstanbul Küçükçekmece'de geçtiğimiz akşam düzenlenen DHKP-C operasyonunda 18 yaşındaki Sıla Abalay öldürülürken, 2 teröristin de etkisiz hale getirildiği açıklandı

İstanbul'da DHKP-C operasyonu! 18 yaşındaki terörist ölü ele geçirildi

İstanbul Küçükçekmece'de devam eden DHKP-C operasyonlarında polis ile çatışmaya girdiği öğrenilen 18 yaşındaki Sıla Abalay öldürüldü. Abalay'ın cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumuna gönderilirken, anı operasyonda 2 militanın daha yakalanadığı açıklandı.

İstanbul Küçükçekmece Yeşilova Mahallesi Tansel Caddesi Terzi Sokak'ta bulunan bir apartaman binasına polis ekipleri aldıkları ihbarı değerlendirerek oğerasyon düzeledi. Teröristlerin olabileceği haberi üzerine bir binaya İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz gece geç saatlerde DHKP-C operasyonu düzenledi. Olay yerinden alınan bilgilere göre teslim olmamak için ekiplerle çatışmaya giren 18 yaşındaki bir teröristin öldürüldüğü 2 teröristin de yakalandığı beliritldi. Ekisiz hale getirilen teröristin adı Sıla Abalay olarak açıklanırken, cenazesiinin otopsi yapılmak üzre AdliTıp Kurumuna gönderildiği açıklandı.

Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis, bölgeyi güvenlik çemberine aldı. Çatışmanın olduğu bölgeye yaya ve araçlar alınmadı.

Kaynak: Diyarbakır Söz