İstanbul’da Lodos deniz seferlerini felç etti! Birçok sefer iptal edildi

Şehir Hatları'ndan yapılan açıklamaya göre; İstanbul-Adalar, Kabataş-Kadıköy, Kadıköy-Eminönü ve Üsküdar-Beşiktaş vapur seferleri iptal edildi.

İstanbul’da Lodos deniz seferlerini felç etti! Birçok sefer iptal edildi

İDO da yaptığı açıklamada, hava muhalefeti nedeniyle tüm iç hat deniz otobüsü seferleri ile Sirkeci-Harem arabalı vapur hattının iptal edildiğini açıkladı.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO)'nin ise iptal olan hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsler seferleri şöyle:

MARMARA’DA LODOS ETKİSİ

İDO'nun 10.45 Yalova-Pendik, Pendik-Yalova hızlı feribot, 11.30  Yalova-Kartal, 11.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy, 11.40 Kadıköy-Yenikapı-Bursa deniz  otobüsü, 11.45 Yalova-Yenikapı, 11.45 Yenikapı-Yalova, 12.00 Pendik-Yalova, 12.00 Yalova-Pendik hızlı feribot, 13.00 Kartal-Yalova, 14.00 Bursa-Armutlu-Armutlu  Tatil Köyü-Yenikapı-Kadiköy, 14.10 Kadıköy-Yenikapı-Bursa, 14.30  Bursa-Armutlu-Armutlu Tatil Köyü-Yenikapı-Kadıköy, 16.00 Yalova-Kartal deniz otobüsü seferleri geçici süreyle iptal edildi. Öte yandan İDO'nun tüm iç hat deniz otobüsü seferleri ile  Sirkeci-Harem hattındaki araba vapuru seferleri yapılamıyor. Şehir Hatları'nın Eminönü-Üsküdar seferi dışındaki seferleri de  şiddetli lodos nedeniyle geçici olarak durduruldu. Turyol'un Bakırköy-Ada, Çınarcık-Kocadere-Esenköy seferleri de geçici  süreyle iptal edildi.

ÇANAKKALE'DEKİ SEFERLER DE İPTAL

Çanakkale'deki kuvvetli lodos, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor.

Alınan bilgiye göre, saatteki hızı zaman zaman 65 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle Gelibolu-Lapseki hattında feribot seferleri durduruldu.

Çanakkale Boğazı'ndaki deniz ulaşımı, Çanakkale-Eceabat ve Çanakkale-Kilitbahir hattındaki seferlerle sürdürülüyor.

Fırtına nedeniyle Gökçeada-Kabatepe ve Geyikli-Bozcaada hatlarında araba vapuru ve feribot seferleri de iptal edilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz