İTÜ'de sahte belgelerle iş yapan Sinan Ö'yü, mailine gelen teşekkür mesajı ele verdi

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde, 2001 yılında araştırma görevlisi olarak işe başlayan, Sinan Ö.'den posedür gereği, bazı belgeler istendi. Geçen yıl Berlin Teknik Üniversitesi'nde doktorasını yaptığı belgeyide dosyaya koyduktan sonra yönetime teslim etti.

İTÜ'de sahte belgelerle iş yapan Sinan Ö'yü, mailine gelen teşekkür mesajı ele verdi

 Bunun üzerine Prof. Dr. Alaattin Kanoğlu, Berlin Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Herrle'e teşekkür e-postası gönderdi. Dr. Herryle söz konusu belge yi biz vermedik demesi Sinan Ö'nün evrakta sahdecilik yaptığını ortaya çıkardı. Üniversite yönetimi, Sinan Ö.'den 355 bin tl tazminat talep etti.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) araştırma görevlisi Sinan Ö.’nün “sahte doktora” yaptığı belirlendi. Sahte doktora olayı; Sinan Ö. için Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanı’nın Berlin Teknik Üniversitesi’ne gönderdiği teşekkür e-mail’ine verilen “Böyle bir doktora öğrencimiz yoktur” yanıtıyla ortaya çıktı. İTÜ tarafından İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açılan davanın dilekçesinde olay şöyle anlatıldı:

“Sinan Ö., İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde Mimarlık Anabilim Dalı’nda 2001’de araştırma görevlisi olarak işe başladı. Yüksek lisansını tamamlayan Sinan Ö., doktorasına Berlin Teknik Üniversitesi’nde başladı. Sinan Ö.’nün doktorası, geçen yıla kadar devam etti.

Üniversite, Sinan Ö.’den görev süresinin dolacak olması gereği, rutin prosedür olarak bazı belgeler istedi. Sinan Ö., geçtiğimiz yıl 26 Kasım’da Berlin Teknik Üniversitesi’nde doktorasını yaptığına dair belgeleri bir dosyayla İTÜ’ye sundu. Berlin Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Peter Herrle’nin doktorasını kabul ettiğini beyan eden Sinan Ö., dilekçe ekine de profesörün sekreterinin hazırlayıp imzaladığı Berlin Teknik Üniversitesi antetli yazıyı ekledi.

Yazılarda Sinan Ö.’nün tezinin Berlin Teknik Üniversitesi’nin uygulamasına göre en az 300 adet yayınlanmış olması gerektiği ve yayınlanması için üniversitenin yayınevinin kendisine 2016 için gün verdiği, çalışmasının ise 2016 ortalarında bilimsel makale olarak yayınlanacağı belirtildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin tarihi, Osmanlı İmparatorluğu'na Sultan III. Mustafa’nın saltanat yıllarına kadar uzanmaktadır. Osmanlı Devleti'nde ilk kez Batılı anlamda mühendislik eğitimi vermek üzere 1773 yılında kurulan Mühendishane-i Bahr-i Hümayun (İmparatorluk Deniz Mühendishanesi), gemi inşaatı ve deniz haritalarının yapılması konusunda uzman personel yetiştirmiştir. Haliç Tersanesinde yer alan okulun kurucusu, bir Macar soylusu olan Baron de Tott'dur.

1773 - Mühendishane-i Bahr-i Hümayun kuruldu.

Istanbul Teknik Universitesi

1795 - İnşaat Fakültesi kuruldu.

Istanbul Teknik Universitesi

İstanbul Teknik Üniversitesi - 1905 Maçka Kampüsü

1847 - Mimarlık Fakültesi kuruldu.

Taskisla_03

1934 - Makine, Elektrik Fakültesi kuruldu.

1944 - İTÜ adını aldı. İnşaat, Mimarlık, Makina ve Elektrik Elektronik fakülteleri kuruldu.

Istanbul Teknik Universitesi

İTÜ Gümüşsuyu Kampüsü

1952- İTÜ Talebe Birliği kuruldu.

1952- İTÜ Tv kuruldu.

1953- İTÜ Spor Kulübü kuruldu.

1953- Maden Fakültesi kuruldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz