İzmir Adliyesi civarında yolcu otobüsüne son dakika silahlı saldıırı

İzmir’in Konak ilçesinde, adliye yakınında bir şahıs başka bir şahsı silahla kovalarken, seken kurşunlardan biri belediye otobüsüne isabet etti. 1 yolcu yaralanırken, polis kaçan şahısları bulmak için çalışma başlattı

İzmir Adliyesi civarında yolcu otobüsüne son dakika silahlı saldıırı

Olay, saat 16.00 sıralarında, Manas Bulvarı Adliye kavşağında meydana geldi. İddiaya göre, İzmir Adliyesi yakınında elinde silahı olan kimliği belirsiz bir erkek şahıs, bir anda kimliği belirsiz başka bir şahsı kovalamaya başladı. Elinde silah olan şahıs, ateş etmeye başladı. Kovaladığı kişiyi hedef göstererek silahını ateşleyen şahsın sıktığı kurşunlardan biri sekerek yoldan geçen Bayraklı-Halkapınar Metro arası çalışan 503 No’lu belediye otobüsü camından girerek yolculardan Erol Atkın’ın karnından sıyırdı. Kimliği belirsiz şahıslar koşarak olay yerinden kaçarken camın kırıldığı ve otobüs içinde büyük panik yaşandığı olayda yaralanan Atkın, çağrılan ambulans ile Alsancak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan Erol Atkın’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

5 BOŞ KOVAN BULUNDU

Öte yandan, silah seslerinin ardından olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemleri alıp yolun ortasında silah ateşleyen ve kaçan kimliği belirsiz şahısları bulmak için çalışma başlattı. Olay yerinde 5 boş kovan bulunurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz