İzmir'de ilk kupa finalisti belli oluyor

Spor Toto Süper Final'de mücadele eden Eskişehirspor ile Bursaspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde İzmir Atatürk Stadı'nda kozlarını paylaşacak.

İzmir'de ilk kupa finalisti belli oluyor

Final biletini kapan Avrupa'ya giden yolda dev bir adım atacak, kaybeden ise umutlarını lige taşıyacak. Müzesine daha önce birer kez götürdükleri Türkiye Kupası’nda bugün yarı finale çıkacak olan Anadolu’nun iki devi geri sayıma geçti. İzmir Atatürk Stadı’nda karşılaşacak olan Eskişehirspor ve Bursaspor tüm hazırlıklarını tamamladı. Süper Final Avrupa Ligi Grubu’nda da rakip olan iki takımın mücadelesinde kazanan, Fenerbahçe-Kardemir Karabükspor maçının galibiyle final karşılaşmasına çıkacak, Avrupa yolunda da büyük bir avantaj yakalayacak. Süper Lig’in normal sezonunda karşı karşıya geldikleri maçlardan ilkini Eskişehirspor kazanırken, diğeri berabere tamamlanmıştı.

Karşılaşma için hazırlıklarını tamamlayıp, İzmir’e hareket eden Eskişehirspor’da iki eksik var. Haftalar öncesinden sezonu kapatan kaptan Sezgin ile Serdar sakatlıkları nedeniyle Bursaspor karşısında forma giyemeyecek. Elmacık kemiğindeki kırık nedeniyle bir aydır sahalardan uzak kalan, Süper Final’deki Sivasspor maçında son 15 dakika oynayan Alper Potuk’un bu kez ilk 11’de yer alacağı öğrenildi. Yıldız oyuncunun kendisi için hazırlanan özel maskeyle oynayacağı belirtildi.

Sakatlığı nedeniyle bir aydır formasından uzak kalan Ozan İpek, Türkiye Kupası yarı final maçıyla sahalara dönüyor. Takımla birlikte çıktığı idmanlarda oynayacak hale geldiği gözlenen Ozan, Bursaspor’un Eskişehirspor’a karşı oynayacağı zorlu karşılaşmada ilk 11’deki yerini alacak. Yeşil-Beyazlılar’da Ozan’ın dönmesiyle Vederson tekrar sol beke çekilecek, Hakan ise yedek soyunacak.

BURSASPOR-ESKİŞEHİRSPOR

BURSASPOR: Carson, Basser, Serdar, Vederson, İbrahim, Sestak, N'Diaye, Adem, Ozan, Batalla, Pinto

TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam

ESKİŞEHİRSPOR: Ivesa, Veysel, Ediz, Diego, Dede, Tello, Bülent, Alper, Erkan, Kamara, Batuhan

TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal

STAT: İzmir Atatürk

SAAT: 19.00

HAKEM: İlker Meral

Kaynak: Diyarbakır Söz