İzmir'de silahlı çatışma: 1 ölü, 3 yaralı

İzmir'de silahlı çatışma: 1 ölü, 3 yaralı

İzmir'de silahlı çatışma: 1 ölü, 3 yaralı

İzmir'de, aralarında husumet bulunan gruplar arasında çıkan silahlı çatışmada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.  Polis ekipleri olay yerinde 2 silah buldu. Çevredeki işyeri ve araçlar, çıkan mermilerden hasar gördü. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri yaralı yakınlarını güçlükle sakinleştirdi.

Olay, dün saat 23.30 sıralarında, Alsancak semti Meksika Sokağı üzerindeki bir kafeteryanın önünde meydana geldi. Aralarında husumet olduğu iddia edilen Esat B. ve Yasin C. ile restoran işletmecisi Sinan T. ve İdris T. yolda karşılaştı. İki grubun tartışması kısa sürede silahlı çatışmaya döndü. Kurşunların hedefi olan İdris T. (45) hayatını kaybederken Esat B. (28), Yasin C. (35), Sinan T. (42) yaralandı. Sağlık ekipleri, yaralıları ambulansla Alsancak Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Durumunun ağır olduğu öğrenilen Esat B. ilk müdahalesinin ardından Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alındı. Özel Ege Sağlık Hastanesindeki yaralı Sinan T. ile Alsancak Devlet Hastanesine kaldırılan Yasin C.'nin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Olayı duyar duymaz olay yerine akın eden İdris T.'nin yakınları uzun süre ağıt yaktı, bazı gençler ise taşkınlık çıkardı. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri, olayları büyümeden önledi. İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay da olay yerinde incelemelerde bulundu. Kimlik Tespit ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan incelemede, 2 tabanca ile yaklaşık 30 boş kovan buldu. Çatışmanın olduğu bölgedeki bazı işyerleri ve araçlara mermi isabet ettiği görüldü. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, bazı mahalle sakinlerini ifadelerini almak üzere emniyete götürdü. Silahlı çatışmaya karışanların sayısının daha fazla olduğu öğrenildi. Polis, olayla ilgili geniş çapta soruşturma başlattı.

'Beşoklar' olarak bilinen ailenin üyesi olan Esat B. geçen yıl mayıs ayında, Alsancak semtinde Orhan Temiz'in silahla yaralanması olayının ''azmettiricisi'' olarak yakalanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz