Görüş Bildir

İzmir'deki silahlı kavga

Alsancak semtinde şubat ayında iki kişinin ölümü, iki kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kavgayla ilgili iddianamede 5 sanık için müebbet hapis cezası istendi

İzmir'deki silahlı kavga

Alsancak semtinde 2 kişinin ölümü, 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavgayla ilgili soruşturma tamamlandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, üçü tutuklu, ikisi gıyabi tutuklu 5 sanık için müebbet hapis cezası istendi.

Davaya konu kavga, geçen şubat ayında, Alsancak Meksika Sokağı'nda meydana geldi.

Suç örgütü lideri olmak ve cinayete azmettirmekten cezaevinde hükümlü olan Erol Beşok'un oğlu 28 yaşındaki Esat Beşok ile Pasaport semtinde restoran işleten 34 yaşındaki İdris Turşak, iddiaya göre, cumartesi günleri düzenlenen kumar organizasyonlarının çakışması dolayısıyla karşı karşıya geldi.

İddianamede, İdris Turşak'ın Mithatpaşa Caddesi'nde işlettiği kafede çarşamba ve pazar günleri, Esat Beşok'un ise Çambidi semtinde bulunan kıraathanesinin üst katında ve olaydan 25 gün önce kiralayıp açmış olduğu Kıbrıs Şehitleri Caddesi Kenet İş Hanı'nın 4. katında cumartesi günleri kumar oynattığı, Turşak ve Beşok'un birkaç yıldan beri tanıştıkları, aralarında suç tarihine kadar herhangi bir olay yaşanmadığı, haftanın hangi gününde kumar oynatılacağı konusunda aralarında gizli anlaşma bulunduğu belirtildi.

Suç tarihinden bir süre öncesinden itibaren İdris Turşak'ın kendi yerinde çarşamba ve pazar günleri dışında da kumar oynattığının veya kumar oynamak üzere gün yapmaları için kendi iş yerini başkalarına tahsis ettiğinin kaydedildiği iddianamede, Turşak'ın özellikle cumartesi günleri kumar oynattığını öğrenen Beşok'un bu durumdan rahatsız olduğu ifade edildi.

İddianamede, bu durumunun konuşulması için Turşak ve Beşok'un bir araya geldiği, tartışmanın silahlı kavgaya dönüştüğü, Turşak'ın olay yerinde, Beşok'un hastanede 17 gün sonra hayatını kaybettiği belirtildi.

Tutuklanan Beşok'un adamı Yasin Coşkun, arkadaşı Halil Emre ile İdris Turşak'ın şoförü İsmet Ertürk Tarı ile haklarında yakalama kararı bulunan Hüseyin Seven ve Hakan Ulubel için ''kasten insan öldürme'', ''kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde silahla kasten yaralama'' ve ''ruhsatsız tabanca taşıma'' suçlarından müebbet ve 12'şer yıl hapis cezası istendi.

Davanın ilk duruşması gelecek ay ağır ceza mahkemesinde yapılacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi