İzmir’i kana bulamak isteyen MLKP üyesi adliyede

İzmir'de polise yapılan silahlı ve bombalı saldırının ardından yakalanan terör örgütü MLKP üyesi zanlı, adliyeye sevk edildi.

İzmir’i kana bulamak isteyen MLKP üyesi adliyede

Buca ilçesi Göksu Mahallesi'nde 28 Ekim akşamı meydana gelen olayda,  polis ekiplerine silahlı ve bombalı saldırının ardından yakalanan terör örgütü  MLKP üyesi Deniz A.'nın (23), Terörle Mücadele Şubesindeki işlemleri  tamamlandı.

Emniyette ifade vermeyen zanlının susma hakkını kullandığı öğrenildi. Almanya'dan İzmir'e gelen Deniz A'nın anne ve babasının, bazı aile üyeleriyle  birlikte çocuklarıyla görüştüğü, ancak zanlıyı, "etkin pişmanlık" hükümlerinden  yararlanması için ifade vermeye ikna edemedikleri belirtildi.

Almanya'da Anti-Faşizm ve Anti-Fa hareketinde bir süre bulunduğu  belirlenen Deniz A'nın buradan Fransa'ya gittiği ve MLKP terör örgütü adına  faaliyetlerin içine girdiği belirtildi. Zanlının, Suriye'nin Rojova bölgesinde  ise bomba yapımı ve silahlı eğitim aldığının değerlendirildiği bildirildi.

Ele geçirilen silahın ise 2. dünya savaşında da kullanılan ve SHE  olarak bilinen otomatik tabanca olduğu, eylemlerde kullanılan bombanın ise MLKP  terör örgütünün eylemlerinde kullandığı el yapımı TATP tipi bomba olduğunun  belirlendiği kaydedildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan Deniz A, "silahlı terör örgütüne üye  olmak", "görevli memura silahlı ve bombalı saldırıda bulunmak", "kasten adam  öldürmeye teşebbüs" ve "terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlamasıyla  adliyeye sevk edildi.

TERÖRİSTLE GÖZ GÖZE GELEN POLİSLER SİPER ALDI 

Öte yandan, teröristlerin, seçim öncesi İzmir'de sansasyonel bir eylem  hazırlığında oldukları, gezici ekip otosundaki polislerin dikkatinin daha büyük  bir olayın yaşanmasını engellediği belirtildi. Teröristlerle göz göze gelerek,  silahın namlusunu gören ekip otosundaki polislerin, aracın kapılarını açarak  siper aldığı, bu sırada ateş açılması sonucu 2 polisin cam kırıklarıyla hafif yaralandığı ifade edildi. Olaydan sonra bir teröristin sağ olarak yakalandığı,  bir süre takip edilen kadın teröristin ise el bombası atarak izini kaybettirdiği  belirtildi.

İki teröristin İzmir'deki ilk eylemlerini, mart ayında Çiğli  ilçesindeki Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren eski AK Parti  İzmir Milletvekili İsmail Katmerci'nin yönetim kurulu başkanı olduğu ve  TOMA'ların imalatının yapıldığı fabrika önünde ses bombası patlatarak yaptıkları belirtildi.

 Kaçan kadın teröristin aranmasına devam edildiği bildirildi.

NE OLMUŞTU?

Buca ilçesinde 28 Ekim akşamı meydana gelen olayda, devriye görevi  yapan ekip aracına biri kadın 2 terörist tarafından silahlı ve el bombalı  saldırıda bulunulmuş, olayda araçtaki 2 polis cam kırıkları nedeniyle hafif  yaralanmıştı.

Gözaltına alınan ve terör örgütü MLKP üyesi olduğu belirtilen  teröristin çantasında Bayram Ç. adına düzenlenmiş sahte kimlik, otomatik silah ve  el bombası bulunmuştu.

 Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde ifadesi alınan teröristin adının  Deniz A. olduğu ve kaçan kadın teröristle, bir süre önce AK Parti Karşıya İlçe  Başkanlığı ve Çamdibi Polis Merkezi ile MHP Bornova İlçe Başkanlığına bağlı  temsilcilik önünde ses bombasıyla gerçekleştirilen saldırıları düzenleyen kişiler  olduğu belirlenmişti.

Kaynak: AA

Kaynak: Diyarbakır Söz