İzmirliler, Berkin Elvan'ı andı

İzmir'in Narlıdere İlçesinde Berkin Elvan'ın birinci ölüm yıl dönümü sebebiyle Berkin Elvan adının verildiği sokakta anma töreni düzenlendi.

İzmirliler, Berkin Elvan'ı andı
İzmir'in Narlıdere İlçesinde, ölümünün birinci yıl dönümü olması sebebiyle Berkin Elvan, adını taşıyan sokakta anıldı. Berkin Elvan'ın faillerinin bulunmasını isteyen Demokrasi Platformu katılımcıları, sokağın girişinde bulunan tabelaya ekmek asmayı da ihmal etmedi.


BAŞINA GAZ FİŞEĞİ İSABET ETMİŞTİ


Gezi olayları sırasında, polisin gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 269 gün yaşam mücadelesi verdikten sonra hayata gözlerini yuman Berkin Elvan, birinci ölüm yıl dönümünde, İzmir'İn Narlıdere İlçesinde adını taşıyan yani Berkin Elvan sokağında anıldı.


DHA'nın haberine göre; daha önceden Yavuz Bingöl adını taşıyan ancak sanatçının tepki çeken açıklamaları nedeniyle İzmir'in Narlıdere Belediyesi'nin bu tabelayı indirip Berkin Elvan adını verdiği sokakta anma tören yapıldı. Narlıdere Kaymakamlığı'nın bu ismi veto etmesine rağmen hâlâ Berkin Elvan adını taşıyan sokakta Demokrasi Platformu üyeleri bir basın açıklaması yaptı. 


Platform adına açıklamayı Eğitim Sen 6 Nolu Şube Başkanı İdil Uğurlu okudu. İdil Uğurlu, “Bazı insanlar vardır ki bir asır da yaşasalar, kendilerini anacak hiçbir şey bırakmadan dünyayı terk ederler. Ama bazıları da vardır ki yaşadıkları kısa süre sonunda aramızdan ayrılırken bile hepimize önemli dersler verir. İşte Berkin Elvan 269 gün boyunca hepimize, 'Sadece benim uyanmam yetmez. Bu ülkedeki adaletsizlikten, hukuksuzluktan beslenen faşizan sisteme karşı halkın, hepimizin uyanması gerekir' mesajını vermişti. 


BERKİN'İN VERDİĞİ MESAJ


Berkin'in verdiği bu mesajın gereğini yerine getirmek de bizim boynumuzun borcudur. Gezi direnişinde kaybettiğimiz çocuklarımızın uğruna canlarını verdikleri, eşit, özgür, demokratik biri ülke ve dünyayı kuruncaya kadar, mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

 
Öte yandan basın açıklamasında, Yavuz Bingöl isminin sokaktan silinmesini Kaymakamlığın kabul etmemesine de tepki gösterildi. Katılımcılar Narlıdere Belediyesi'nin üç kez aldığı isim kararında direnmesini istedi. Basın açıklamasının sonrasında Berkin Elvan'la özdeşleşen o ekmek de poşet içerisinde sokak girişindeki tabelaya asıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz