Jasat affetmiyor

Çeşitli suçlardan aranan ve bugüne kadar yakalanmayanlara yönelik amansız mücadele sürdüren JASAT, 48 saatte aralarında 5 ila 18 yıl hapis cezası almış çok sayıda firaristi yakaladı.

Jasat affetmiyor

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), çeşitli suçlardan arananların yakalanmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. JASAT, 48 saatte aralarında 5 ila 18 yıl hapis cezası almış çok sayıda firaristi yakaladı.

SUÇ MAKİNASI MÜBAREK

İl ve Sur Jandarma Komutanlıklarınca arananların yakalanmasına yönelik başlatılan çalışmalar kapsamında hakkında 12'si "hırsızlık", 3'ü "konut dokunulmazlığını ihlal etme", 2'si "yağma", 1'i "görevi yaptırmamak direnme", 1'i "mala zarar verme" ve 1'i "basit yaralama" suçundan olmak üzere toplam 20 ayrı suç dosyası olan, 16 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 3 yıldır aranan S.Y'nin yakalanması için Yenişehir ilçesinde operasyon düzenlendi.  Operasyonda yakalanan hükümlü, işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

12 YIL 6 AY HAPSİ

İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), "uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçundan hakkında 12 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.G'yi Çınar ilçesinde düzenlenen operasyonla yakaladı. A.G, işlemlerin ardından cezaevine gönderildi.

YENİŞEHİRDE İKİ HÜKÜMLÜ

Buarada, İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi tarafından merkez Yenişehir ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda "birden fazla kişi ile silahlı yağma" suçundan aranan ve 17 yıl 6'şar ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan B.S. ve E.A. yakalandı. 

2010 YILINDAN BERİ ARANIYOR

Ekipler, merkez Bağlar ilçesinde 2010 yılından itibaren "uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçundan hakkında 14 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan F.Ç'yi düzenlediği operasyonla yakaladı.  Yakalanan hükümleler ilk sorgulamalarından sonra cezaevine gönderilerek teslim edildi.

10 HÜKÜMLÜ YAKALANDI

Öte yandan  Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, ağır suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlülerin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.

Çalışma kapsamında, kumar oynanmasına yer ve imkan sağlama suçundan 12 yıl 7 gün hapis cezası bulunan 1, hırsızlık suçundan 9 yıl 1 ay hapis cezası bulunan 1, uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti ile hükümlü veya tutuklunun kaçması suçlarından 8 yıl 9 ay hapis cezası olan 1, konut dokunulmazlığını ihlal etme suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezası olan 1, ruhsatsız ateşli silah bulundurma suçundan 6 yıl 1 ay hapis cezası olan 1, kasten yaralama suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası olan 1, kasten yaralama suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası bulunan 1, silahla tehdit, mala zarar verme ve hakaret suçlarından 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası olan 1, yasa dışı bahis suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası olan 1, uyuşturucu madde kullanmak suçundan 2 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası bulunan 1 kişi olmak üzere toplam 10 hükümlü yakalandı. Hükümlüler, adliyedeki işlemlerin ardından Diyarbakır Cezaevi İnfaz Kurumuna teslim edildi.

BATMAN'DAKİ OPERASYON

Batman'da çeşitli suçlardan haklarında yakalama kararı bulunan ve gözaltına alınan 6 şüpheliden 5'i cezaevine gönderildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri aranan kişilerin yakalanmasına yönelik çalışma yürüttü.

"Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "Vergi usul kanununa muhalefet", "silahla tehdit" ve "dolandırıcılık" gibi çeşitli suçlardan haklarında yakalama kararı bulunan 6 kişi gözaltına alındı.

Jandarmadaki işlemlerin ardından adli mercilere sevk edilen 6 kişiden 5'i tutuklandı, 1 şüpheli adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz