Görüş Bildir

Kadın polis o acıyı Facebook'ta anlattı

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde PKK'lı teröristlerce şehit edilen Özel Harekat polisi 38 yaşındaki Mesut Demirkan'ın, Çorum’daki cenaze töreni sırasında şehidin iki kızına eşlik eden polis memuru Ayşe Çalışkan'ın anlattıkları yürek dağladı. Çalışkan sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, şehidin iki çocuğunun babalarının tabutunu görmemeleri için, yolculuk yaptıkları araç içinde saklambaç oynadıklarını söyledi.

Kadın polis o acıyı Facebook'ta anlattı



Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde geçen 8 Aralık’ta PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit düşen polis Mesut Demirkan memleketi Çorum’da düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin cenazesinin Çorum’a havayoluyla getirilmesinin ardından, cenaze töreni süresince çocukları 8 yaşındaki Rabia ve 4 yaşındaki Kaan'a İl Emniyet Müdürlüğü Rehberlik ve Psikolojik Danışma Bürosu'nda görevli polis memuru Ayşe Çalışkan eşlik etti. Çalışkan cenaze töreni süresince iki şehit çocuğunun yanından bir an bile ayrılmadı. Polis memuru Ayşe Çalışkan, o gün iki şehit çocuğu ile birlikte yaşadıklarını sosyal paylaşım sitesi facebookta anlattı. Çalışkan’ın yaptığı yürek burkan o paylaşımda şu ifadeler yer aldı:
"Kaan ve Rabia… Şehit çocukları onlar… Ankara’dan Mardin’e görevli gitmiş babaları.. Hasretlermiş uzun zamandır ama kendi yerine şehadet haberi gelmiş… Havaalanında karşıladık şehidimizi ve ailesini, havaalanından köye gelene kadar öndeki araçta giden babasının tabutunu görmesinler diye saklambaç oynadık minibüsün küçük koltuk aralığında. Boynumdaki şalla kapattık gözlerimizi saklanma bahanesiyle ama nafile sürekli baba diye bahsedince küçük Kaan ile telefonda oyun oynadık. Yoldan geçen ilk kırmızı arabayı kim görecek, en çok kim görecek diye yarıştık. Yeter ki öne bakmasın diye… Yakasındaki yazıyı sordu 'şehit oğlu' yazıyor diyemedim 'akıllı Kaan' yazıyor dedim ve poz vermek istedi. Bu fotoğrafı çektik. Şimdi hangi duygu dindirir ki bu günahsızların baba özlemini, hangi oyun oyalar ki onların baba eksikliğini unutturmaya… Mekanın cennet olsun şehidim. Telefonumda bu fotoğrafı imkanım elverdiği sürece silmeyeceğim. Tüm şehit ailelerine dua edip onlara bu kaderi yaşamaya sebep olanlara kahredeceğim. Ateş düştüğü yeri yakar kavurur kül eder de, o ateş nereye düşerse düşsün her seferinde benim de yüreğimi yakar."

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi