Görüş Bildir

Kadın polisin çantasını çalan kapkaççılar yakalandı

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde kaldırımda yürüyen sivil kadın polis memuru Ayşe A.'nın omuz çantasını kaptıktan sonra kaçan 2 kardeş, kaldıkları evde yakalandı.

Kadın polisin çantasını çalan kapkaççılar yakalandı

Cumhuriyet Mahallesi Ahmet Tokuş Caddesi'nde dün akşam saatlerinde yürüyen Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli kadın polis memuru Ayşe A.'yı motosikletle takibe eden 26 yaşındaki Cihan R. ve kardeşi 20 yaşındaki Ozan R., omuz çantasını alarak kaçtı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, Ayşe A.'nın verdiği bilgi doğrultusunda çalışma başlattı. Çevredeki güvenlik kameralarından kimlik tespiti yapan ekipler, olaydan yaklaşık 2 saat sonra, Demirtaş Mahallesi Cumhuriyet Sokak'taki eve baskın yaptı. Cihan R. ve Ozan R. gözaltına alınırken, evdeki aramada Ayşe A.'ya ait eşyalar ele geçirildi.

TURİST ZANNETMİŞLER

Emniyet müdürlüğüne götürülen şüpheliler ifadelerinde, sivil kadın polisi turist zannettiklerini söyledi. Şüpheliler ifadelerinde, Cikcilli Mahallesi'ndeki seyir terasında çantayı açtıklarını, polis kimliğini görünce paniğe kapıldıklarını, eşyaları aldıktan sonra çantayı atıp eve gittiklerini kaydetti. Olayda kullanılan plakasız motosikletin çalıntı olduğunu belirleyen polis, Cihan R. ve Ozan R.'nin benzer suçlardan çok sayıda sabıka kaydı bulunduğunu, geçen eylül ayında cezaevinden tahliye olduklarını ve 4 ayrı kapkaç olayının da faili olarak arandığını tespit etti. Şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi