Kadın tutuklandı, Ruh hastanesinde

Doktoru bıçakla yaralayan kadın, Ruh Sağlığı Hastanesi'ne sevk edildi

Kadın tutuklandı, Ruh hastanesinde

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçe merkezindeki Aile Sağlık Merkezi'ne giderek kendisini muayene eden Dr. Aziz Tanelçi’yi kilo vermesi gerektiğini söylediği iddiasıyla bıçakla yaralayan Hidayet D. (39) adlı kadın, Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi.

BIÇAKLI SALDIRIDA BULUNDU

Hidayet D. önceki gün muayene olmak için Kayapınar ilçesindeki Lunapark Aile Sağlığı Merkezi'ne gitti. Dr. Aziz Tanelçi, muayene ettiği Hidayet D.’ye kronik rahatsızlığını hatırlatıp kilo vermesi gerektiğini söyledi. Sinirlenen Hidayet D., Dr. Tanelçi'le tartıştı. Tarafların tartışması kavgayı dönüşünce, soluğu karakolda aldılar. Birbirlerinden şikayetçi olan Dr. Tanelçi ile Hidayet D. daha sonra karakoldan ayrılıp evlerine döndüler.

Günün sabahınrda Hidayet D. yeniden Sağlık Merkezine giderek, Tanelçi ile önce tartıştı, sonra yanında getirdiği bıçakla saldırmaya başladı. Tanelçi'yi, kolundan ve omzundan yaraladı. Hidayet D. ayrıca sedye ve koltukları bıçaklayarak parçaladı. Diğer görevliler tarafından uzaklaştırırken, polis tarafından gözaltına alındı.

MAHKEME TUTUKLAMA VERİLDİ

Kayapınar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan Hidayet D. olay gecesı adliyeye sevk edildi. Savcıya ifade veren Hidayet D., psikolojik rahatsızlığının bulunduğu ve uzun süredir ilaç kullandığı iddiaları üzerine Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi. Hidayet D’ye hastanede 20 günlük tedavinin uygulanacağı ve verilecek rapor doğrultusunda tekrar savcılığa çıkarılacağı belirtildi. Dr. Aziz Tanelçi'nin sağlık durumunun ise iyi olduğu öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz