Kadına Şiddet Yasası Meyvesini Verdi!

Kadına şiddetin gündemde olduğu şu günlerde Van'da meydana gelen kadın kavgası 'bu kadarına pes' dedirtti.

Kadına Şiddet Yasası Meyvesini Verdi!

Uzun bir süre tartışıldıktan sonra TBMM'de kabul edilen Kadına şiddet yasası hala tartışılırken, bugün Van'da iki kadın arasında meydana gelen kavga yasanın meyvesini vermeye başladığı yorumuna sebep oldu.

Görgü tanıklarının anlattığına göre, saat 12.00 sıralarında Van'ın en işlek kavşaklarından biri olan Beşyol kavşağında iki kadın belirlenemeyen bir sebepten dolayı tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine kavga eden iki kadından biri diğerini tartıştıkları dükkânın camına doğru şiddetli bir şekilde itmesiyle dükkânın camı kırılırken, kadın hafif şekilde yararlandı. Karşısındaki bayanı, cama doğru iten ve 25 yaşlarında olduğu tahmin edilen kadın, olay yerine gelen polis ekiplerince gözaltına alınırken olayın şokunda olan ve hafif şekilde yaralanan aynı yaşlardaki diğer kadın ise olay yerine gelen 112 ambulansı ile Van Bölge ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

KADINA ŞİDDET KAVGASI

Olay yerine toplanan meraklı topluluk ise "Böyle kavga görmedik. Sözde kadın haklarından söz eden kadın dernekleri ve kadına şiddet yasasının kadınların yalnızca erkeklerden şiddet gördüğü baz alınıyor. Herhalde çıkardıkları yasa ters tepti de kadınlar birbirlerine şiddet uygulamaya başladılar. Bu yasının ilk meyvelerindendir herhalde" yorumunda bulundu.

Vatandaşlardan biri ise, "Çıkan yasa aile kurumundaki küçük sorunları büyütürken İslam'dan uzak olan kadınların birbirlerine karşı bile hırçınlık ve saldırganlıkları ise görmezden geliniyor." açıklamasında bulundular.

Kaynak: Diyarbakır Söz