Kadınlar kansere karşı yürüdü

AK Parti Çukurova Kadın Kolları ile Çukurova Kadın Derneği, Kanser Haftası dolayısıyla 'Erken Teşhis Hayat Kurtarır' adlı yürüyüş gerçekleştirdi. Renkli görüntülerin oluştuğu yürüyüşte, yoldan geçenlere bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Kadınlar kansere karşı yürüdü

Etkinlikte yediden yetmişe çok sayıda insan yüzlerine koruyucu maske takıp, ellerindeki pankartlarla kanserde erken teşhisin önemine dikkat çekti.

Turgut Özal Bulvarı üzerindeki AK Parti Çukurova İlçe binası önünden başlayan yürüyüşe, Büyükşehir Belediyesi Bando ekibi de müzikleriyle renk kattı. Engellilerinde katıldığı gösteride vatandaşlar, AK Partili kadınlara alkışlarla destek verdi.

        Çukurova Kadın Derneği Başkanı Fatma Ülger, kanserde erken teşhisin önemini anlatmak için etkinliği gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Organizasyona gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını ifade eden Ülger, kanser konusunda halkı bilinçlendirme faaliyetlerini sürdüreceklerini dile getirdi.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse de amaçlarının insanları bu konuda duyarlı hale getirmek olduğunu söyledi. Kanserin engellenmesinde sağlıklı beslenme ve erken teşhisin önemini vurgulayan Karaköse, “İnsanlarımızı erken teşhis için hastanelere yönlendirebilir, bir miktar bilinçlendirebilsek ne mutlu bize. Bu faaliyetlerimiz devam edecektir. Bütün STK'larla birlikte hareket etmek istiyoruz.” dedi.

AK Parti Çukurova Kadın Kolları Başkanı Aslı Çelik ise üyelerinden birinin göğüs kanserine yakalandığını dile getirdi. Her 100 kişiden 22.9'unun kansere yakalandığını aktaran Çelik, “Maalesef 18 yıl sonra 2030'a baktığımızda her yüz kişinin 45'i kanser olmuş olacak. Bu anlamda biz, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)'ni burada yapmak istiyoruz. Bu konuda da halkımızı duyarlı hale getirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

        AK Parti Çukurova ilçe Başkanı Ramazan Çırak da vatandaşı bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz