Görüş Bildir

Kafesten kurtulan zihinsel engelli İbrahim'in özel odası oldu

Şanlıurfa’da, 4 yıldır evin bir odasına yapılan demir parmaklı kafeste tutulan 11 yaşındaki zihinsel engelli İbrahim Güneş, durumundan haberdar olan merkez ilçe Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin girişimleriyle kafes hayatından kurtarıldı.

Kafesten kurtulan zihinsel engelli İbrahim'in özel odası oldu

Belediye tarafından evde tadilat yapıldı ve zihinsel engelli İbrahim Güneş, pembeye boyanan, içerisinde oyuncak ve kıyafetleri bulunan odaya yerleştirildi.
Hayati Harrani Mahallesi’nde yaşayan işsiz işitme engelli baba Haşim ile Zeliha Güneş çiftinin doğuştan işitme ve zihinsel engelli çocukları İbrahim, çevreye zarar vermemesi için 4 yıl önce ailesinin yaptırdığı demir kafeste yaşamaya başladı. Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Ayten Uysal ile Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin eşi Ayşe Ekinci’nin mahalle ziyaretleri sırasında, demir kafeste tutulan küçük çocuğun durumundan haberdar oldu. Engelli çocuğun odadaki kafeste hapsedilmesi görüntüsü üzerine belediye yetkilileri, aileye yardım elini uzatmak için çalışma başlattı. İlk olarak oda içerisindeki demir kafesi söktüren belediye yetkilileri, daha sonra boyasız ve eşyasız evde tadilat çalışması başlattı. 40 gün evde süren tadilat çalışmasının ardından yenilenen ve balonlarla süslenen evi Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci eşi Ayse Ekinci’yle birlikte ziyaret etti. 4 yıldır evin içerisindeki demir parmaklı kafese hapsedilen engelli İbrahim Güneş’i kucağına alan Ekinci, küçük çocuğun pembe boyalı yeni odasına girdi. Balon ve oyuncaklarla süslenmiş yeni odasına giren engelli İbrahim mutlu olurken, Ayşe Ekinci ise ailenin diğer çocuklarına hediyeler dağıttı.
Zihinsel engelli İbrahim Güneş’in yaşadığı dramdan çok etkilendiğini ifade eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, "İbrahim bir dramla karşı karşıyaydı. Ailesi de aynı şekilde dram yaşıyordu. Bu köhnemiş ve tamamen kırık dökük evde, insanların yaşamına pek uygun olmayan bir fiziki mekanda maalesef İbrahim bir kafes içinde bulunduruluyordu. Eyyübiye Belediyesi olarak böyle bir olaya duyarsız kalamazdık. İbrahim, demir kafeste yaşıyordu ama biz onu gönül kafesimize aldık. Evi yeniledik ve burayı yaşanır hale getirdik. İbrahim şimdi oyuncaklarıyla baş başa, mutlu bir şekilde oynuyor" diye konuştu.
Güneş çifti de kendilerine yardım elini uzatan Eyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye teşekkür etti.

DHA

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi