Görüş Bildir

Kamulaştırma bedeli ödenmeyen arazisini iş makinesiyle kazdırdı

Isparta'da yaklaşık 16 yıl önce belediye tarafından kamulaştırılarak, mevcut mezarlık alanına dahil edilen arazisi için mahkeme kararıyla ödenmesi gereken 1 milyon liranın üzerindeki bedelin ödenmediğini söyleyen 65 yaşındaki Nureddin Karaman, içersinde 25 mezarın bulunduğu araziyi iş makinesiyle kazdırıp, kapattı.

Kamulaştırma bedeli ödenmeyen arazisini iş makinesiyle kazdırdı
Isparta'nın Işıkkent Mahallesi'ndeki Isparta Belediyesi Asri Mezarlığı'nın yanında bulunan 2641 metrekarelik tapulu arazisi 1999 yılında kamulaştırılarak mezarlık alanına dahil edilen Nureddin Karaman, kamulaştırma bedeli ödenmesi için Isparta Belediyesi ile görüşmeye başladı. Görüşmelerden sonuç elde edemeyen Karaman, 2006 yılında mahkemeye başvurdu, ancak sonuç aleyhinde çıktı.
Bunun üzerine 2008 yılında Isparta İdare Mahkemesi'ne yeni bir dava açan Karaman, davayı kazanınca içersinde mezarlıkların da bulunduğu arazinin çevresini tel örgüyle kapattı. 2012 yılında da Isparta Belediyesi arazinin kamulaştırılması için dava açtı. Isparta 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen dava bu yıl Ocak ayında sonuçlanırken, belediyenin Nureddin Karaman'a kamulaştırma bedeli olarak 1 milyon 28 bin 283 lira ödemesine karar verildi. Aradan geçen sürede paranın ödenmemesi üzerine Nureddin Karaman, bu kez iş makinesiyle arazinin etrafını toprakla çevirdi, boş kalan alanları da defin işlemi yapılmaması için kazdırdı.
'SONUNDA GELİNEN NOKTA BU'
Arazide konuya ilişkin basına açıklama yapan Nureddin Karaman, "1999 yılından bu yana belediye yetkilileriyle görüşüyorum. 'Bu işi çözüme kavuşturalım' diyorum. Ama beni dikkate dahi almıyorlar. Sonunda gelinen nokta budur. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın ilk döneminde kendisine durumu anlattım. Ortak yol bulunmasını rica ettim. Ancak çaba göstermedi. Şu an arsamızın etrafını toprakla çeviriyoruz. İzinsiz girenler ve zarar verenler hakkında yasal işlem başlatacağız" dedi.
'VİCDANIM RAHAT'
İş makinesiyle kazdırdığı alana defin işlemi yapılamayacağını vurgulayan Karaman, "Zaten daha önce de tel örgüyle örmüştük. Fakat belediye burayı yer gösterdiği için telleri falan yıkarak defin işlemi yapmışlar. Şimdi de biz yolu toprakla kapatarak defin işlemi yapılmasını engelliyoruz. Benim vicdanım rahat. Biz de buradaki mezarlıkları yerinden oynatmak istemiyoruz. Ama tüm sorumluluk belediyeye aittir" diye konuştu.
Nureddin Karaman'ın avukatı Enis Tuzcuoğlu ise "25 Şubat 2015 tarihinde mahkeme Isparta Belediye Başkanlığı'na 1 milyon 28 bin 283 lira kamulaştırma bedelinin müvekkilim Nureddin Karaman adına bir devlet bankasına depo etmek üzere 15 gün içerisinde yatırılmasına karar vermişti. Ancak belediye yine bu kararı yerine getirmemiştir" dedi. Avukat Tuzcuoğlu, mezarlıkların kaldırılması için yasal işlem başlatacaklarını söyledi.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi