Kanser hastası oğlunun tedavisi için yol yardımı istedi

Sakarya’da bir anne, böbrek kanseri oğlunun İstanbul’da yapılan tedavisi için yol parası yardımı istedi.

Kanser hastası oğlunun tedavisi için yol yardımı istedi

Arifiye ilçesinde oturan Selma Bulut’un 6 yaşındaki oğlu Muhammet, böbrek kanseri hastalığıyla mücadele ediyor. İstanbul Marmara Üniversitesi’nde tedavisi süren Muhammet her ay en az 10 kere İstanbul’a gidip gelmek zorunda kalıyor. 3 çocuk annesi Selma Bulut, tedavi ve rutin kontroller için Muhammet’in sürekli İstanbul’daki hastaneye gidip gelmesi gerektiğini belirterek, “Sakarya'da kanser hastaları ile ilgili bir birim yok. Her ay en az 10 kere İstanbul’a gidip gelmek zorunda kalıyoruz. Muhammet’in bir böbreği doğumdan sonra alındı. Diğer böbreğinin tedavisi sürüyor." dedi.

Eşinin 700 lira maaşla çalıştığını, ev kirası vermemek için annesinin yanında kaldığını ifade eden Selma Bulut, yaşadıkları sıkıntıları şöyle dile getirdi: “Muhammet’in tedavisi için İstanbul’a gelip gitmek bizi maddi olarak zorluyor. Ayda neredeyse 500 liraya yakın yol masrafı çıkıyor. Bize kalıyor 200 lira. Her şeyden önemlisi de Muhammet çok iyi beslenmesi gerekiyor. Ancak aldığımızı yol parasına veriyoruz. “

"BÜTÜN KAPILAR YÜZÜME KAPANDI"

Eşinin sigortalı olması sebebiyle hiçbir şekilde yardım alamadıklarını dile getiren Bulut, Başbakanlık Bilgi Merkezi’ne sıkıntılarını anlatan yazı gönderdiğini, bunun üzerine Arifiye Kaymakamlığı’ndan arandığını aktardı. Bulut, “Kaymakamlık, eşimin sigortası olması sebebiyle hiçbir yardımda bulunamayacaklarını söyledi. Başka kurumlarda ‘eşin sigortalı’ yüzümüze bile bakmadı. Çok çaresiz kaldım. Sadece benim İstanbul’a gidiş geliş yol param karşılansın yeter." ifadesini kullandı.

Kanser hastalarının da özürlü grubu içine alınmasını isteyen Bulut, “Birçok kanser hastası gerçekten zor durumda. Bir yandan hastalıkla uğraşırken bir yandan da maddi sıkıntılarla uğraşıyoruz. Sesimizi kimse duymuyor. Kanser hastaları da en azından iyileşene kadar özürlü sayılmalı ve sosyal yardımlardan yararlandırılmalıdır.” şeklinde yetkililere seslendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz