Görüş Bildir

Kar Bitlis'e kapkara geldi! Bitlis'te okullar tatil

Tüm yurt gibi Bitlis'te kar esaretini çekiyor. Bitlis'te akşam saatlerinde başlayan yoğun kar, okulların ara verilmesine sebep verdi. Bitlis'te okullar tatil. Bitlis hava durumu

Kar Bitlis'e kapkara geldi! Bitlis'te okullar tatil

Tüm yurt gibi Bitlis'te kar esaretini çekiyor. Bitlis'te akşam saatlerinde başlayan yoğun kar, okulların ara verilmesine sebep verdi.

Bitlis'te dün geceden itibaren etkisini gösteren kar yağışı yaşamı olumsuz etkilerken, il merkezi başta olmak üzere birçok ilçede eğitime ara verildi. Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle Bitlis merkez ve bağlı köyleri ile Tatvan, Mutki, Ahlat ve Güroymak ilçelerinde eğitime bir günlüğüne ara verildiği belirtildi. Meteoroloji yetkilileri ise, Bitlis kent merkezinde kar kalınlığının 15, yüksek kesimlerde ise 30 santimetreye ulaştığını açıkladı. Kar yağışının yarın ve cumartesi günü de etkili olacağını belirten yetkililer, yağışlı havanın pazar günü bölgeyi terk edeceğini söylediler.

Öte yandan, kar yağışı ile birlikte Karayolları, İl Özel İdaresi ve belediye ekipleri de karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, 252 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir